Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

AFGHAN DREAMERS

Regi: David Greenwald. USA, 2022. Dari/farsi tale, engelsk tekst. Format: DCP. 1t 12min. Aldersgrense: 12 år.
Et robotikk-lag bestående av afghanske jenter strever under Taliban
Da disse fem jentene ble født, var utdanning fremdeles forbudt for kvinner. Vi spoler fram til 2017, da jentelaget fra Afghanistan ble dannet og vant berømmelse i internasjonale konkurranser. Suksessen begynte å rokke ved oppfatninger i hjemlandet, hvor det lenge var blitt sett på med ublide øyne at jenter deltok i slike utdanningsprogram. I stedet ble de nå omfavnet av hundrevis av unge jenter som ville følge i rollemodellenes fotspor. 
Afghan Dreamers følger laget, som stolt representerer den versjonen av hjemlandet de vil at verden skal kjenne. Men den pågående volden truer en lovende framtid. Jentene er fast bestemt på å skape en bedre morgendag for landet sitt og må finne en måte å følge drømmene sine på midt i uroen og kaoset. 
Se her for info om, og kjøp av, Cinematekets filmkort.
Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 11/27/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt