Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Agora Humbar: Karl Bjorå Ensemble

Mer info

Agora Kulturkafé og Humbar kan presentere et spennende musikalsk prosjekt denne mai-kvelden. Gitaristen Karl Bjorå har i løpet av de siste årene gjort seg bemerket i flere unike og varierte musikalske prosjekter på jazzscenen, blant annet sitt eget band Aperture og i det energiske Megalodon Collective. I tillegg er han en del av Signe Emmeluth's Amoeba. Med forskjellige grupper har han de siste årene turnert verden rundt.

Bjorå ga i 2022 ut sin første plate under eget navn. «Whimsical Giant» er et album som dekker mangfoldig musikalsk grunn, en målbevisst vandring på jakt etter det vakre, det uvanlige og uventede. De musikalske teksturene er distinkte, nesten taktile i sin klarhet.

Elementer av jazz og ambient improvisasjon veves sammen med aksenter av americana, nordisk folk, post-rock, flyktige glimt av klassisisme, til og med ekko av salme ærbødighet.

Konserten vil ha mye materiale fra det nevnte albumet, men vil også presentere nytt materiale som kommer på neste album. For når Bjorå nå kommer med sitt eget ensemble, er det hans egne låtmateriale som er i fokus. Bandets særpreg ligger i instrumenteringen og musikernes sterke egne uttrykk. Om Bjorås verk er det blitt sagt:

«Han utfordrer lytterens forventninger og skaper helhet, helt uten å vimse. «Whimsical Giant» er en utgivelse for vår tid. Den tillater seg å være seg selv og fraber seg enkel kategorisering.» – Arild R. Andersen / Aftenposten

«Americana jazz og post-rock møtes på triumferende vis i låter som singelen «Scenic Route» og «Picking Up The Pieces», mens andre øyeblikk kombinerer Christian Wallumrød-aktig samtidsmusikk med Nils Øklandsk avant-folkemusikk. Men alle disse enkelt bitene passer sammen og, for å si det med åpnings kuttet, «Makes Sense Somehow». Et godt album å være sammen med.» – Audun Vinger / Jazznytt

Ensemblet/bandet består av seks personer. I tillegg til Bjorå selv på gitar, supplerer velrenommerte Selma French Bolstad og Tuva Syversen (bl a Valkyrien Allstars) med både feler og vokal. I tillegg er Vegard Lien Bjerkan med på synther og piano, Bardur Reinert Poulsen på kontrabass og Andreas Winther på trommer.

Her kan du forvente å bli utfordret og pirret, og å bli trukket opp - av noe du ikke helt vet hva er! Ifølge de som har opplevde det live: dette er verdt å få med seg!

Sist oppdatert: 04/17/2024

Kilde: Visit Innlandet

Sider du nylig har besøkt