VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken RINGERIKE

Agora Sakral: Elias Akselsen m/Gjertruds Sig.ork.

Overview

Agora Kulturkafé i samarbeid med Hønefoss Kirke/Menighetsråd har gleden av å presentere Elias Akselsen for publikum i Hønefoss. Mange har hatt gleden av å oppleve Gjertruds Sigøynerorkester her i byen de siste årene - og nå kommer de som partnere og backingband for den unike sangeren Elias Akselsen. Elias Akselsen er kanskje den fremste representanten for romanifolkets musikk-kultur i Norge, og er kjent for å viderbringe de reisendes særegne sangtradisjon - også med forankring i de reisendes kristne tradisjoner. Han er evangelist med pinsevennforankring, og står også som formidler av en levende, bekjennende sangtradisjon innenfor dette miljøet.

Elias Akselsen kom frem i lyset mot slutten av 1990-årene, og mottok NRKs folkemusikkpris i 2001. Han medvirket i filmen Tradra – i går ble jeg tater (2004). Stein Østbø skrev biografien Deilig er jorden (2004) om ham. Gjertruds Sigøynerorkester har gjestet byen både med rein sigøynermusikk-program i regi av Agora Kulturkafé på Cafe Clint (2019) - samt tre år på rad med juleforestillingen "Rom i herberget", seinest i desember 2020. De spiller alltid med en inspirerende spilleglede og entusiasme, og kommer til skape den perfekte klangbunn for Elias Akselsen og hans inderlige og uttrykksfulle stemme.

  • Last Updated: 28.12.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

ti. 9. mars 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Agora Sakral: Elias Akselsen m/Gjertruds Sig.ork.
Your Recently Viewed Pages