Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

AgoraIRIS/Humbar: Michaela Antalova/Adrian Myhr

Mer info

Denne konserten inngår i en langstrakt AgoraIRIS-festival april/mai, utviklet av Agora Kulturkafé i samarbeid med det ny-etablerte IRIS-prosjektet - initiert av aktører i kommunen og lokale kulturentusiaster. IRIS-prosjektet avslutter sitt første aktive år med en stor IRIS-forestilling, der mange lokale krefter er involvert, på Byscenen 28.april.

Agora Kulturkafé legger en serie av verdensmusikk-konserter inn i AgoraIRIS-festivalen - og programmet fortettes i uka fram mot 28.april. Vi anser alt dette som et pilotprosjekt for en årlig AgoraIRIS-festival i årene framover, med vekt på kulturmøter, mangfold og lokal kreativitet, samt nye impulser blant annet i form av verdensmusikk-konserter.

Agora Kulturkafé og Humbar har gleden av å presentere duoen Michael Antalová og Adrian Myhr i Hønefoss. De har begge spilt for Agora Kulturkafé tidligere, men ektefellene har ikke spilt her sammen. Nå skal de komme med sitt eget materiale.

Både Antalova og Myhr spiller i en rekke konstellasjoner, og med svært renommerte musikere. Antalova spilte i duo med Knut Reiersrud sist hun var her, og Myhr har blant annet spilt her med fjorårets Spellemannsvinner Inger Hannisdal Band. De har spilt ved en rekke festivaler i inn- og utland.

Den slovakisk-norske duoen kombinerer elementer fra eksperimentell samtidsmusikk og folkemusikkmelodier, og omfavner vekslingene og samspillet i frekvenser og klang fra de benyttede instrumentene. Antalova spiller bassfløyten fijara, i tillegg til seljefløyte. Fujara er en litt melankolsk bassfløyte som benyttes i slovakisk folkemusikk, og som på subtilt vis blander seg med tonene fra Adrian Myhrs kontrabass.
Seljefløyta minner om den slovakiske overtonefløya som kalles koncovka. Dette gjør det mulig å komponere ny musikk som minner om elementer i både norsk og slovakisk tradisjonsmusikk.


Konserten bygges opp med låtmateriale fra deres album "Zvony" fra 2021, og dessuten spilles nytt materiale som skal slippes høsten 2024.

Sist oppdatert: 04/21/2024

Kilde: Visit Innlandet

Sider du nylig har besøkt