VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet HAMAR

Ah, mio cor - I barokkens navn, Laila Thortveit og Andrea Maini - Hamardomen

Overview

Barokk program med Laila Thortveit, sopran og Andrea Maini på orgel og piano

Vakker barokkmusikk skal runge gjennom Hamardomen. Komponister som Händel, Purcell og Vivaldi skal få skinne i kirkerommet denne kvelden. Laila og Andrea tar oss med på en reise gjennom noe av det vakreste komponister har skrevet.

Laila Thortveit (f. 1976) er opprinnelig fra Iveland i Agder. Hun har studert sang med flere operasangere som Karen Nimereala Acampora i Paris og Loretta Corelli i Milano som underviste Andrea Bocelli. Hun fulgte under våren 2014 en masterklasse med Alessandra Althoff Pugliese i Padova hvor hun hadde rollen som «Gilda» i Rigoletto av Verdi. Laila Thortveit studerte ved musikk konservatoriet i Clichy med Carole Bajac.Laila Thortveit var finalist i den Internasjonale sangkonkurransen «Les Cles d'Or» i 2015.

Sommeren 2020 tilbrakte sangerinnen i Norge hvor hun holdt flere konserter i Agder og Telemark, blant annet var hun solist med Fjære Kammerkor på Klassisk i Setesdal med Andrea Maini som dirigent.

Laila Thortveit har bodd i Frankrike siden 1995, men tilbringer nå mesteparten av tiden i Norge gjennom coronakrisen.

Andrea Maini (f. 1979) kommer fra Bologna i Italia, han har studert orgel med Luigi Ferdinando Tagliavini, Marco Arlotti, Gianpaolo Bovina og Francesco Cera i Italia.

Andrea Maini studerte klaver med Alessandro Benini i Bologna. Han har vært kantor i Fjære kirke siden 2004. Andrea Maini har deltatt på Norsk orgelfestival i Stavanger, hatt konserter på festivaler rundt omkring i Europa. Flere prestisjetunge kirker som Duomo i Ventimiglia, Monaco, Napoli, Ventimiglia har tatt imot den italienske organisten som er bosatt i Norge. Han er initiativtaker til Fescobaldi akademiet i Grimstad og spesialist på tidlig barokk musikk.

Andrea er også Italias konsul på Sørlandet.

Sangen er mitt kall og operaen min scene. Gjennom meg forenes ord og toner i en person, drevet frem av indre viljestyrke og ytre påvirkning. I kunsten og livet vil jeg gripe øyeblikket, for å oppleve det eviges eksistens og romantikkens kraft. De gir tyngde og ro til livet, der det
føres i nuet, med glimtet av fortiden og og fremtiden som mål.
Jeg er veldig glad for at barokkspesialisten Andrea Maini er med på denne konsertserien med musikk som ligger mitt hjerte aller nærmest.

Konserten er støttet av Kulturrådet.

  • Last Updated: 08.06.2021
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

to. 17. juni 2021 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Ah, mio cor - I barokkens navn, Laila Thortveit og Andrea Maini - Hamardomen
Your Recently Viewed Pages