Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Southern Norway Arendal

Albert & Anna – Riksteatret i Arendal Kulturhus

Overview

Av Frode Grytten

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

«Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake.»

 «Et vakkert, tidvis poetisk, kammerspill om kjærlighet» – Bergens Tidende

 «…feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod» – VG

 «…en sterk beretning…» – BA

På scenen Kari Simonsen, Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

Team  Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe. Lysdesign: Gyril Høgberg. Koreograf: Sigrid Edvardsson.

Forestillingslengde: 1 time og 30 min (ingen pause).

Vi gjør oppmerksom på at det blir røykt urtesigaretter på scenen under forestillingen.

Foto (hovedbilde): Marte Garmann.

Kritikervising på Riksteatret i Nydalen, Oslo 18. mai 2017  Urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 23. mai 2017  Turnépremiere: Os 20. september 2017

På turné med Riksteatret til 47 steder høsten 2017. Spilles på Den Nationale Scene etter turné.

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

Pris fra 325 kr

  • Last Updated: 09.10.2017
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

lør 4. november 2017 18:00

See All
Albert & Anna – Riksteatret i Arendal Kulturhus
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad