Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Alice Di Piazza & Ivan Monighetti

Overview

Grieg og musikk fra Sovjet-tiden – med den italiensk-russiske duoen Alice Di Piazza og Ivan Monighetti.
Hun var ansett som vidunderbarn på klaver, Sofia Gubaidulina, men det var komponist hun ønsket å bli. Fra hun var 22 år gammel har hun viet seg fullstendig til komponeringen. 
Chaconne for piano er det eneste verket fra studietiden i Moskva hun har beholdt på verklisten. Uttrykket er brått omskiftelig, fra det majestetiske til det barnslige, også med en aning forbudt jazz underveis, skrevet av en som behersker instrumentet. «En åpenbaring», har Gubaidulina kalt pianist Alice Di Piazzas fremføring av stykket.
I preludiene for cello springer uttrykket ut fra forskjellige spilleteknikker. Miniatyrene viser Gubaidulinas trang til å utforske et instruments klanglige muligheter og åpenhet for det ukonvensjonelle. Heller ikke det var noe de sovjetiske kulturmyndighetene satte pris på. 
Flere av verkene til Sergej Prokofjev ble svartelistet av den sovjetiske komponistkongressen i 1948. Når han året etter skriver Cellosonaten i C-dur, tar han nødvendige hensyn, men uten å miste særegenheten og den musikalske gleden.
Di Piazza har spilt sammen med cellist og samtidsmusikkspesialist Ivan Monighetti siden 2011. «De har invitert publikum til å oppleve musikken ikke bare som et symbol på skjønnhet, men som et levende vitnesbyrd om menneskeheten», skrev en sveitsisk kritiker om duoen. 
​Alice Di Piazza piano | Ivan Monighetti cello 
EDVARD GRIEG (1843–1907) Intermezzo i a-moll for cello og piano | To brune øjne arrangert for cello og piano, op. 5 nr. 1 | Ich liebe Dich  arr. for cello and piano, op 5 nr 3
SOFIA GUBAIDULINA (1930–) Ti etyder for solo cello | Chaconne for piano 
SERGEJ PROKOFJEV (1891–1953) Cellosonate i C-dur, op. 119
Andre Gubaidulina-verk under Festspillene 2018: 
Sonnengesang, Frans av Assisi Solsang for cello, kor og perkusjon fremføres på konserten Bergen Domkor m/Andreas Brantelid
Fachwerk fremføres på konserten Fachwerk m/Geir Draugsvoll & Kremerata Baltica
Offertorium er skrevet til fiolinist Gidon Kremer, som fremfører verket på konserten Grieg & Gubaidulina m/Bergen Filharmoniske Orkester, Gidon Kremer & Ah Ruem Ahn
Transport til Troldsalen/Griegs villa er inkludert i festspillbilletten. Vennligst merk at alle avganger går presis. Bussturen tar ca. 30 min.
KONSERT KL 19:30 Avreise fra Turistinformasjonen kl 18:30. Retur fra Troldhaugen kl 21:30.

  • Last Updated: 05.03.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

man 28. mai 2018 19:30 20:55

See All
Alice Di Piazza & Ivan Monighetti
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad