Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

ALICE I BYENE

Overview

Alice in den Städten. Regi: Wim Wenders. Vest-Tyskland 1974. Tale: tysk. Tekst: engelsk. Aldersgrense: 15 år. DCP, 1t 53min.
Alice i byene er ansett som en av Wenders' mest intense filmer og sammenlignes ofte med Chaplins The Kid. Den vant den tyske kritikerprisen i 1974 og er den første av Wim Wenders' filmer som delvis ble filmet i USA.
Phillip (Rüdiger Vogler) er en omflakkende tysk reporter som etter et tilfeldig møte med en flyktig amerikansk kvinne, motvillig aksepterer midlertidig foreldreansvar for lille Alice (Yella Rottländer). Deres vennskap blir stadig sterkere, mens de reiser gjennom forskjellige europeiske byer på leting etter jentas bestemor. Innovativt og vittig reflekterer Wenders over amerikansk popkulturs påvirkning på etterkrigstidens Europa.
Den eksistensielle road-movien er den tidlige Wenders' foretrukne genre. Reisen foretas her på det for Wenders så kulturelt og mytologisk skjellsettende amerikanske kontinent.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

  • Last Updated: 28.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 15. februar 2022 20:00 21:55

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
ALICE I BYENE
Your Recently Viewed Pages