Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

ALL DIRT ROADS TASTE OF SALT - 18/4 KL. 18:00

Regi: Raven Jackson. USA, 2022. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 1t 37min. Aldersgrense: 15 år.

En sanselig, poetisk og komplett uforglemmelig filmopplevelse

Raven Jacksons kritikerroste debutfilm forteller livshistorien til Mack, en svart kvinne født i den amerikanske delstaten Mississippi, men noen konvensjonell oppvekstskildring er det ikke snakk om. Handlingen manifesterer seg på kinolerretet som en ikke-lineær strøm av minner, med den taktile opplevelsen av berøringer av hud og den frodige sørstatsnaturens rike teksturer som rød tråd. Slik hopper vi mellom skjellsettende barndomsopplevelser på 70-tallet til emosjonelt ladede møter med ekskjærester i voksen alder – og tilbake igjen. 

Med sitt nydelige 35mm-foto og utradisjonelle fortellerstil, er det fristende å sammenlikne      All Dirt Roads Taste of Salt med filmene til mesteren Terrence Malick. Men til tross for likhetene er Jackson en filmskaper med sin egen distinkte signatur og et kunstnerisk prosjekt som skiller henne ut i mengden: Dette er en vakker og intenst levende skildring av livserfaringene til USAs marginaliserte befolkning, regissert med innsikt, empati og eleganse.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 04/12/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt