Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Amalie Stalheim

Overview

Cellist med rakettkarriere.

Den prisbelønte cellisten Amalie Stalheim (f. 1993) vant Den norske solistprisen i 2021. Prisen deles ut til en av tre–fem nominerte norske instrumentalister eller sangere under 30 år, utvalgt av en internasjonal jury.

– Årets vinner er midt inne i en rakettkarriere som vekker oppsikt i Norden og internasjonalt. Amalie Stalheim har et usedvanlig bredt og interessant repertoar, tross sin unge alder, der rykende ferske cellokonserter og standardrepertoaret inngår like naturlig, sier Peter Herresthal, styreleder i Den norske solistpris.

Premien består av 100 000 kr og to prestisjefylte oppdrag: Denne egne konserten på Troldhaugen under Festspillene i Bergen 2022 og et solistoppdrag på en konsert sammen med Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) i november 2021.

– Det er en stor ære for meg å vinne Den norske solistpris! Det varmer å få en slik anerkjennelse, og det er en enorm inspirasjon for meg videre, sier Amalie Stalheim selv.

I tillegg til å spille de tradisjonelle cellokonsertene internasjonalt, brenner Stalheim for å bestille nyskrevet musikk for cello. Hun er en aktiv kammermusiker og har samarbeidet med musikere som Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Lars Anders Tomter og Stenhammarkvartetten. Med seg på denne konserten har Stalheim den anerkjente festspillfavoritten Christian Ihle Hadland på piano.

Foto: Nikolaj Lund

STØTTET AV
Karianne Westfal-Larsen

  • Last Updated: 28.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ma. 30. mai 2022 19:30 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Amalie Stalheim
Your Recently Viewed Pages