Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

AMBULARE

«AMBULARE» er én av tre vinnertekster valgt ut fra Cornerstone sin åpne utlysning til Bergen Dramatikkfestival 2024, der vi fikk inn over 100 ulike bidrag fra på tvers av Skandinavia. Teksten presenteres i samarbeid med kompaniet K.Polyfon, i regi av Gustav Englund.
Det er desember. En mor kommer løpende til legevakten med babyen sin i armene. Den kan ikke puste. Legevakten er full av barn som ikke kan puste. Det er som om de har hørt nyhetene: denne vinteren vil folk dø på sykehus over hele Europa. Ressursene strekker ikke til.
I rom 608 i tredje etasje utspiller det seg en kamp mellom liv og død, minner og nåtid, natt og dag. Den som føder et barn i et land som ikke er hennes, blir for alltid knyttet til det landet og språket. Men hva hvis barnet dør? Hva skjer da med den forbindelsen?
 «AMBULARE» skildrer små menneskeliv prisgitt politiske prioriteringer. Det er et stykke om hva et menneske er verdt, om det nedslitte helsevesenet i Europa og et rop til faren i lenestolen på andre siden av rommet.


ISCENESATT LESNING
Tekst: Astrid Menasanch Tobieson
Regi: Gustav Englund
Lyddesign: Niclas A Lindgren
Skuespillere: Hanna Carlsson og Johan Stavring
Produksjon: Cornerstone i samarbeid med K.Polyfon


Varighet: 80 min


Les mer på:
https://www.cornerstones.no/vinnertekster-2024/ambulare

Les mer om festivalen på:
https://www.cornerstones.no/dramatikkfest
Kjøp billetter til festivalen på:
https://cornerstone.ticketco.events/no/nb/m

SKAL DU PÅ MER ENN TRE ARRANGEMENTER PÅ FESTIVALEN? Da lønner det seg med festivalpass! Festivalpass koster 500 kr og gir sterkt redusert pris på alle arrangementer på festivalen. Kjøp festivalpass her: https://cornerstone.ticketco.events/no/nb/e/festivalpass_bergen_dramatikkfestival_2024

Sist oppdatert: 07/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt