Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Trøndelag

Andre premisser

  • Bispegata 9A, Trondheim
  • 90729133
  • 26. januar 2018 - 25. februar 2018
  •  /  Price NO
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

Andre premisser

Anda Dalmar | Frantzen | Bang Larsen | Velle-George

Åpning: torsdag 25.01 kl 19.00 i 2.etg

Velkommen til årets første utstilling ved Trondhjems Kunstforening, "Andre premisser". I dette fellesprosjektet møtes fire kunstnerskap for å utforske forskjellige måter å samarbeide på: Line Anda Dalmar, Hilde Frantzen, Kristin Velle-George og Nina Bang Larsen.

Noe av det verste en kan tenke seg som kunstner er å bli kopiert av andre, eller å ubevisst lage noe som ligner på noen andres arbeider. Denne gruppa hopper ut i det med hodet først. Ved å åpne dørene mellom hverandres kunstnerskap på vidt gap blir kunstnerne gjennom hele prosessen tvunget til å arbeide på en annen måte, og med andre materialer og tema enn de er vant til. Dette skaper både utfordringer og inspirasjon, en øvelse i å miste kontrollen og bli nysgjerrig på andre sine arbeidsmetoder. Samarbeidets natur med vekslingen mellom det individuelle og det kollektive skaper spenning og dynamikk.

I løpet av 2017 har kunstnergruppa arrangert to samlinger der hver kunstner har presentert seg selv og gitt de andre en innføring i arbeid, metode og tematikk. Resultatet av dette er ett verk fra hver kunstner som representerer kunstneren selv, og tre verk fra hver som etterligner de andre kunstnernes arbeid.

Utstillingen viser 16 hovedverk som blir stilt ut i begge etasjene i den gamle bispeboligen. Publikum blir invitert inn i fantasiverdenen til Nina Bang Larsen, i Hilde Frantzens undersøkelse av den fysiske følelsen mennesker har i møte med naturen. Videre vil tilskueren møte Kristin Velle-Georges trivielle og oversette objekter som manipuleres til det nesten ugjenkjennelig, der selve forvandlingen er poenget. Line Anda Dalmars reflekterer omkring hvordan vi opplever landskapet og omgivelsene rundt oss, hva som lagres i vår visuelle hukommelse og hva man søker seg til for å oppnå følelsen av tilhørighet, tilknytning og identitet.

Nina Bang Larsen (f.1981, Hardanger) bor og arbeider i Bergen og har MA i kunst fra Universitet i Bergen. Hilde Frantzen (f. 1982, Larvik) bor og jobber i Oslo. Hun har en master i kunst fra Universitet i Bergen. Line Anda Dalmar (f.1983, Stavanger) er basert i Trondheim etter utdannelse ved Konstfack i Stockholm og Universitet i Bergen. Kristin Velle-George (f.1977, Bergen) bor og arbeider i Stavanger og har MA i kunst fra Universitet i Bergen.

 

  • Source: Trondheim Events
Dates

lør 24. februar 2018 12:00

søn 25. februar 2018 12:00

See All
Andre premisser
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad