VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland SANDNES

Anna Kristin Ferking: Vevnader

  • Olav Kyrresgate 5,, Sandnes
  • +47 45876526
  • 15. august 2021 - 3. oktober 2021
  • (3 Upcoming Dates)
Overview

Anna Kristin Ferking har sin bakgrunn innen det grafiske feltet, men har i de senere årene hatt hovedfokus på maleri. Det var den stofflige kvaliteten i den grafiske teknikken som i utgangspunktet virket tiltrekkende på henne.

Grafikkens stofflighet i maleriet
Anna Kristin Ferking har sin bakgrunn innen det grafiske feltet, men har i de senere årene hatt hovedfokus på maleri. Det var den stofflige kvaliteten i den grafiske teknikken som i utgangspunktet virket tiltrekkende på henne. Ved å preparere lerret fra bunnen av med harelim, oppnår hun en lignende kvalitet i maleriet.

Fargenes balanse
Farger er viktig i Ferkings kunstneriske praksis. Farger er energi som kan skape stemning og identitet. Hun søker hele tiden å finne en balanse mellom primærfarger og komplementærfarger, i kombinasjon med pastellfarger eller gråtoner. Valg av farger kan dessuten være påvirket av årstider eller livsfaser.

Vevnad og pigment
Kunstnerens inspirasjon og motivasjon ligger i bruken av symboler hentet fra de nære omgivelsene. Hjemmet, kontrastene/dualismen i tilværelsen, eller hvem vi er i møte med andre mennesker. Det tekstile/stofflige, mønsteret, vevning, vertikale og horisontale felter, lys og mørke. Maleriene har portrettformat, dvs. stående format, og er i tillegg symboler. Hun påfører malingen med rulle, noe som kan stamme fra bruken av valse i hennes praksis som grafiker, men kan også være linket til det å male vegger i interiøret.

Anna Kristin sier dette selv om sin metode:
«Jeg trenger ofte en konkret idé for å starte arbeidet. Men i prosessen videre handler det om å komme i en meditativ tilstand, tilstedeværelse og det som oppstår når jeg ikke tenker. Min erfaring er at intuisjon er sterkt forbundet med tidligere sanseopplevelser som kommer til uttrykk i den kreative prosessen. Mitt formidlingsspråk er abstrakt, som er en måte å fange det formløse, det usynlige, og det vi fornemmer, men som er uhåndgripelig.»

  • Last Updated: 09.08.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

to. 30. september 2021 16:00 20:00

lø. 2. oktober 2021 11:00 15:00

sø. 3. oktober 2021 11:00 15:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Anna Kristin Ferking: Vevnader
Your Recently Viewed Pages