Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

Anne Bitsch og Monica Isakstuen

Overview

Litteraturhuset i Skien presenterer to forfattere som begge er opptatt av Den største gaven – barna våre. Vi møter Anne Bitsch og Monica Isakstuen i samtaler med Helle Riis og Helga Lilleland.

Den største gaven
Den største gaven i livet er barna våre. Og et godt forhold mellom foreldrene er den største gaven vi kan gi barna våre igjen. Lykkelige foreldre gir lykkelige barn. Hvor vanskelig kan det egentlig være å være en god forelder?
I denne forfattersamtalen får du møte to forfattere som er opptatt av relasjonen mellom mor og barn i første rekke, men også av relasjonen mellom mor og barn, kvinne og mann, offer og overgriper. Hvordan er det å vokse opp i en familie som går i oppløsning, uten at noen griper inn? Hvordan leve med og oppdra små barn?

Monica Isakstuen
Monica Isakstuen (f. 1976) ble tildelt Brageprisen for romanen Vær snill med dyrene i 2016, og i 2017 vant Anne Bitsch Kritikerprisen for beste sakprosa bok for Går du nå, er du ikke lenger min datter. Begge utgivelsene handler om relasjoner til barn og mellom voksne som har ansvaret for barna.
Monica Isakstuen gav ut skuespillet Se på meg når jeg snakker til deg våren 2017 – og slipper sin fjerde roman, Rase (som i «raseri»), høsten 2018.
Om Går du nå, er du ikke lenger min datter skriver Bok365:
«Det er et krevende og personlig bokprosjekt hun har gitt seg ut på. En nådeløs og hjerteskjærende beskrivelse av forspilt liv, og sviket mot et barn. Men det er også en dokumentarbok som løfter blikket utover hennes egen familiehistorie. Boken viser til interessant forskning rundt kvinner og alkoholisme, incest og hjelpeapparatet som ofte ikke evner å se bak middelklassens fasader, og fange opp barna.»
Om Vær snill med dyrene skriver Bergens Tidende:
«Romanen gjør bruk av kortprosaen og en merepisodisk struktur, fremfor en klassisk, kronologisk fortelling. Det gir spenst og dynamikk til beretningen. Tekstene er ofte tragikomiske når de beskriver byråkratiet i det å løse opp en familie. ... Vær snill med dyrene er blitt en viktig og formsterk bok om å forstå bivirkningene av at familien er en ustabil størrelse.»

Anne Bitsch
Anne Agnes Kirstine Bitsch (f. 1978) er en dansk-norsk forfatter, forsker og feminist. Hun har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke, både i Norge og internasjonalt. I 2012 debuterte hun som faglitterær forfatter med boka Bak lukkede dører. En bok om voldtekt, i samarbeid med Anja Kruse. Høsten 2018 slipper hun pamfletten Sex, frihet, søsterskap. Brev til en ufødt datter.

Samtaleledere er Helle Riis og Helga Lilleland.
Peer Gynt-salen
Dørene åpnes kl. 18.00
Foto Isakstuen: Tommy Ellingsen
Foto Bitsch: Einar Akselsen

  • Last Updated: 02.07.2018
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

on. 21. november 2018 kl. 01:00 19:00 20:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Anne Bitsch og Monica Isakstuen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad