VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Rogaland

Anne-Marie Giørtz trio & Eivind Aarset 4tet // Ogna Gje Jazz!-Festival-

  • Nordsjøvegen 4246, Sirevåg
  • +47 51438220
  • 6. november 2021
  •  /  19:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

To flotte konserter på Ogna Gje Jazz!-Festival-

Anne-Marie Giørtz: vokal, piano, guzheng, og perkusjon
Eivind Aarset: diverse gitarer og elektronikk, m.m
Wetle Holte: diverse trommer, perkusjon, og elektronikk

Ab und Zu og Trio de Janeiro er navn som gir god gjenklang i nyere norsk musikkhistorie. Mye av denne klangen skyldes stemmen til Anne - Marie Giørtz. Den allsidige vokalisten har vært å regne med siden tidlig på åttitallet. I 2008 startet hun Anne - Marie Giørtz trio sammen med gitaristen Eivind Aarset og trommeslageren Peter Baden hvor det meste av musikken er egenskrevet. I 2009 ga trioen ut Cd´en "På egne vegne". I februar 2016 kom oppfølgeren "Capital Punishment for Cars".
I 2020 var trioen i studio med nytt materiale som enda ikke er utgitt, men vil bli være en del av konsert-repetoiret på Ogna.

Gitaristen Eivind Aarset har spilt med Anne- Marie Giørtz helt siden tidlig åttitallet. Han har gjennom sitt eget band og i samarbeidene med bl. a Jan Bang, Arve Henriksen, Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft, vært en pådriver for den elektronisk inspirerte jazzen i Norge. Han benyttes svært flittig av diverse utenlandske musikere i ulike prosjekter som bl.a Jon Hassel, Dhafer Youssef, Tigran Hamsyan, Sly & Robbie, Andy Sheppard for å nevne noen.

Trommeslager og perkusjonist Wetle Holte er en allsidig og spennende musiker. I tillegg til å være fast medlem i Eivind Aarset 4tet har han spilt i bandet Wibutee og med Bugge Wessletoft.

Utdrag fra et par kritikker av Cd´en "Capital Punishment for Cars"

Fredrik Wandrup; Dagbladet:
"En frodig, tilbakelent og inntrengende plate, til tider singlende var- som, andre ganger dundrende slagkraftig. Anne-Marie Giørtz lar ordene slippe til, mot en vegg av tid- og stedløse lydkulisser. Jazz beveger seg langs endeløse veier. "

Ando Woltmann, Jazznytt:
"Albumet er intet mindre enn et glitrende stykke musikk fra en innovativ og uredd kunstner. ….Produsert av husbond og gitarist/lydforsker Eivind Aarset er dette en svært variert samling kutt, som på mesterlig vis veksler fra støyete til de vare…. Tekstene er dessuten med å skape en krass kant til de svært oppfinnsomme arrangementene, og med perkusjobist Peter Baden i det kreative hjørnet og en gjennomført topp lydproduksjon er dette ganske enklet gull. "

Jan Granli, Salt Peanuts:
"Dette er blitt Anne-Marie Giørtz mest gjennomførte og beste album til nå! Den bør kunne åpne opp for henne, både hjemme og ute, og med disse musikerne er hun i verdens beste hender.?Det er sjelden jeg har vært så glad for en «come back»-plate som etter å ha hørt gjennom «Capital Punishment for Cars» noen ganger. Jeg blir rett og slett glad, lykkelig, og kanskje også et litt bedre menneske, av å høre på Anne-Marie Giørtz, Eivind Aarset og Peter Baden og deres «Capital Punishment for Cars». Og det synes jeg adskillig fler enn meg skal få lov til å oppleve, så la for all del verden også få oppleve dette, ikke bare på plate, men også på konsert!?"
-------------------------------------------------------------------------------
EIVIND AARSET 4TET Etter å ha vært en av Norges mest benyttede session-musikere og spilt med det som kunne krype å gå av artister fra øverste hylle på 80- og 90-tallet, ble Eivind Aarset kjent for et publikum utenfor Norge gjennom sitt mangeårige samarbeid med Nils Petter Molvær. Da han debuterte som soloartist med albumet «Électronique Noire» i 1998, kalte The New York Times platen for «one of the best post Miles electric jazz albums». Hans forrige album, «Dream Logic» (2012), ble av Jazzwise beskrevet som «…the most significant album to come out of Norway since «Khmer» in the late 1990s». Aarset har greid mesterstykket å skape sin helt egne og umiskjennelige identitet. Han har en formidabel dynamikk i uttrykket sitt. I det ene øyeblikket kan han spille de sarteste gitartonene som har kommet ut av en elektrisk gitar, og i neste øyeblikk vrenge ut den mest brutale støy. Men han har et enestående gehør når det gjelder å lytte, og kun spille det som musikken krever. Han setter aldri seg selv foran helheten. Samtidig har han en trang til å utforske, noe som gjennom årene har åpnet dører til samarbeid med størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Dhafer Youssef, Andy Sheppard, Laurie Anderson og Bill Laswell. Aarset har her på Jazz fra Sentralen med seg sin faste kvartett, bestående av Eivind Aarset selv, samt Audun Erlien (Spirit in the Dark, Matthias Eick mfl.), Wetle Holte (Wibutee, Bugge Wesseltoft mfl.) og Erland Dahlen (Madrugada, Nils Petter Molvær mfl.). Kvartetten har sakte men sikkert utviklet et så tett samspill som bare kan komme fra ekstremt samkjørte musikere som har oppnådd en total forståelse av og innlevelse i hverandres uttrykk. Bandet har gjentatte ganger vist at de kan fremføre musikk på en måte man normalt ville forbinde med en større besetning.
Dørene åpner kl. 18.00 med salg av pizza

  • Last Updated: 19.07.2021
  • Source: Region Stavanger
Dates

lø. 6. november 2021 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Anne-Marie Giørtz trio & Eivind Aarset 4tet // Ogna Gje Jazz!-Festival-
Your Recently Viewed Pages