Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Anneli Drecker & Kjetil Bjørnstad duo / BYSCENEN

Mer info

Magisk og vakker høststemning.

Jazzpianist Ketil Bjørnstad, vokalist Anneli Drecker og forfatter Lars Saabye Christensen har brukt deres vennskap som base for skapelsen av den nye jazz plata «Between Hotels and Time». Resultatet er et praktfullt album med 18 originale sanger. Nå tar Drecker og Bjørnstad sangene med ut på veien.

Den såre og rå poesien til Lars Saabye Christensen, sunget og formidlet av den vakre stemmen til Anneli Drecker og akkompagnert av de ekspressive pianotonene til Ketil Bjørnstad. Albumet inneholder både rolige og atmosfæriske sanger i tillegg til mer rytmiske og smakfulle jazzlåter. Eksempler på dette er sanger som «The Pawn Shop band» og «Theif». Det mer såre og hjertefølte får man på sanger som «The Finder» og «Serbelloni Memories». Det musikalske landskapet er til tider svevende og mykt, som får lytteopplevelsen til å bli nostalgisk til tider og drømmende. Den autentiske følelsen kommer fra live-innspilling og tillit mellom artistene. Improvisert magi og egen øving.

Ketil Bjørnstad - piano
Anneli Drecker - vokal

Da Ketil Bjørnstad inviterte Anneli Drecker til å fremføre bestillingsverket Grace på Vossajazz i 2000, ble det starten på langt og begivenhetsrikt samarbeid. Anneli har vært vokalist på fem av Ketils album og sunget tekster av John Donne, Hart Crane, Aasmund Brynildsen, Alf Larsen og sist, men ikke minst, Lars Saabye Christensen. Alt tonesatt av Ketil. Etter at konsertopptaket av Grace gikk til topps på jazz-listene i Tyskland og også fikk stor oppmerksomhet over hele verden, gjestet duoen prestisjetunge jazzfestivaler i London, Montreal, Tyskland og Norge. Anneli har fra før et stort internasjonalt publikum gjennom Bel Canto og sine egne soloprosjekter, og Ketiler internasjonalt kjent for tallrike solo-innspillinger og sine omfattende samarbeid med artister som Terje Rypdal, Kristin Asbjørnsen, Lill Lindfors, Ole Paus, Svante Henryson og Kari Bremnes. Selv sier Ketil om Anneli: «Jeg vet knapt noen vokalist som har større forståelse for mitt melodiske landskap. Enhver konsert eller plateinnspilling med henne er en stor begivenhet for meg.» Det var derfor ikke tilfeldig at Anneli var en av hovedgjestene på Den Norske Opera da Ketil i 2019 feiret sitt femtiårsjubileum som artist, med to utsolgte hus. Nå er det igjen duo-formatet som skal utforskes med både gammelt og nytt materiale. De to siste prosjektene, der Lars Saabye Christensen har skrevet tekstene på engelsk, har fått femmere og seksere i de store avisene.

Sist oppdatert: 01/16/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt