Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Arild Andersen: SAGN

Mer info
Arild Andersen og hans stjernelag musikere tar klassikeren «Sagn» til Nidarosdomen og Olavsfest! 🎶

«Sagn», skrevet som bestillingsverk til Vossa Jazz i 1990 og gitt ut på plate samme år, står som av de største klassikerne i norsk jazz.

Som i 1990 har bassist Arild Andersen med seg vokalist Kirsten Bråten Berg, gitarist Frode Alnæs og saksofonist Bendik Hofseth på framføringen. I tillegg er Helge Lien på Keyboards og Thomas Strønen på trommer med på konserten i Nidarosdomen tirsdag 30. juli.

🎫 Billetter i salg fra torsdag 4. april kl. 10.00


I 1990 var «Sagn» et nybrottsarbeid, med sin sømløse blanding av jazz og norsk folkemusikk.
Slike sjangerblandinger står ofte i fare for å falle i én av to grøfter: Enten blir det «oppjazza» folkemusikk, eller så blir det «jazz i folkemusikkdrakt». Med «Sagn» viste Arild Andersen, Kirsten Bråten Berg og de utmerkede musikerne at det finnes en tredje vei - en vei som viste musikalsk balansekunst på høyt nivå.

«Sagn» ble en stor suksess – både den bejublede konserten på Vossa Jazz og den kritikerroste plateinnspillingen som kom ut på Kirkelig Kulturverksted og senere internasjonalt på ECM.
Albumet står fortsatt som en påle, og fortsetter å være en inspirasjonskilde for både jazz- og folkemusikere over hele landet. Nå får du oppleve verket i storslåtte omgivelser i selveste Nidarosdomen! 😍

⚠️ Konsertstart 23.30, dørene åpner kl. 23.

Sist oppdatert: 06/11/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt