Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Ryfylke Suldal

Arkitekturrunde Nasjonal turistveg Ryfylke med Suldal Billag

  • Suldalsvegen 1660, Suldalsosen
  • 52 79 04 00
  • 15. august 2017 - 16. august 2017
  •  /  0:00 to 23:59
  • (2 Upcoming Dates)
Overview

PAKKEREISE Nasjonal Turistveg tur til Indre Ryfylke (Tur 1) med Suldal Billag Bli med på ein to dagars rundtur i Indre Ryfylke å opplev nokon av Sauda, Røldal og Suldal sine flottaste arkitektoniske bebyggelsar.

PROGRAM Dag 1 Dag ein besøker me attraksjonar som Svandalsfossen og Åbøbyen (Americabyen) før omvisning i Allmannajuvet, som er eit museum av eit nedlagt gruveanlegg som var i drift frå 1881 til 1899. Dei enkle bygningane i juvet er laga i ein industriell byggetradisjon som skal huse forteljinga om gruvene. Anlegget består av et visningsbygg, kafébygg, og toalett. Gjennom ein krevande prosess har arkitektar, ingeniører og andre fagfolk bidratt til eit særpregent arkitektonisk verk med utradisjonelle løysningar og kompromissløse krav til nøyaktighet.

Me køyrer vidare over Røldalsfjellet for å besøke Røldal Stavkyrkja, for ein guida omvisning. Vidare køyrer me til Nesflaten for overnatting på Energihotellet, eit lite og intimt familiedrevet designhotell. På hotellet blir me servert 3-rettars middag basert på lokale råvarer.

Dag 2 Dag to startar med eit besøk på All verdas gåver og bruksting på Nes, før me køyrer vidare mot Suldal der me tar ein stopp innom Kolbeinstveit. Kolbeinstveit er ein levande museumsgard med dyr og vertskap som tek i mot oss. På Sand besøker me Høsebru, ei verdenskjent gangbru over Suldalslågen teikna av Rintala Eggertsson Arkitekter AS. Me avsluttar turen med lunsj på Sand, før me returnerer til avtalte plassar.

Reiseruta:

Haugesund:……………kl.09.00

Aksdal:………………….kl.09.15

Knapphus:………..…..kl.09.35

Ølen (Shell):……….…kl.09.55

Sandeid:..……………..kl.10.05

Ta kontakt ved interesse! Me kan skreddarsy opplegget for di gruppa eller forening.

  • Last Updated: 21.07.2017
  • Source: Region Stavanger
Dates
tirsdag 15. august 2017

onsdag 16. august 2017

See All
Arkitekturrunde Nasjonal turistveg Ryfylke med Suldal Billag
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad