Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trøndelag Innherred Steinkjer

Arne Benoni - Døra på gløtt

Overview

Arne Benoni - Døra på gløtt

 

MED “DØRA PÅ GLØTT” SATSER ARNE BENONI PÅ NORSK IGJEN! Arne Benoni har underholdt fans verden over, hatt stor listesuksess i USA og fått en velfortjent status som en av Norges mest populære countrysangere. Nå vender den folkekjære artisten tilbake til røttene med albumet “Døra på gløtt”, der lofotværingen for første gang synger på sin opprinnelige dialekt! - De fleste spillejobbene mine nå er i Norge, og jeg merker godt at folk er interessert i å høre tekster på morsmålet. Når vi har testet ut de nye låtene på konserter, er det da også dem vi har fått mest applaus for. Selv om Arne Benoni har bodd på Østlandet i 35 år, har han tatt vare på dialekten fra fiskeværet Napp i Lofoten, der han der han trådte sine første barnesko, men flyttet til Kabelvåg i 1959, og året etter til Hopen. Forrige gang den rutinerte vokalisten, gitaristen og låtskriveren ga ut plate på norsk, var i 1992. Nå gleder han seg stort til å presentere låtene på det nye albumet, og løpet av 2019 blir det en lang rekke konserter for trofaste fans rundt om i landet. - Tittelen “Døra på gløtt” hentyder på å være i en endringsfase, samtidig som en beholder noe av det en har med seg fra før. Tekstene handler mye om mellommenneskelige forhold og hverdagslige temaer som folk kan kjenne seg igjen i. Sangene er som vanlig melodiøse og fengende, og lydbildet på “Døra på gløtt” er mer akustisk enn tidligere. Med seg i studioet i Sandefjord har Benoni hatt Maurits Opsahl (trommer) og en annen lofotværing, Tor Arne Hansen (kontrabass, koring). I tillegg er det gjort musikalske pålegg i Nashville. Når den akustiske trioen starter turneen 24. januar, kommer de til å få besøk av gjesteartister her og der på kulturhus-showene. I tillegg til de nye sangene, vil publikum selvsagt også få høre flere av Arne Benonis kjente og kjære låter fra opp gjennom årene.

Og han har nok å velge i: Dette er tross alt mannen som har gitt ut rundt 20 album, mange av dem innspilt i Nashville, countrymusikkens høyborg.

“Lofotsheriffen” fra Norge har hatt hitlåter både på Billboard- og Cash-Box-listene i USA og i mange andre land. Han har spilt på legendariske Grand Ole Opry og på amerikansk fjernsyn, turnert i Europa, opptrådt med verdensstjerner som Lynn Anderson og Dottie West, og blir regnet som en av de største tolkerne av Jim Reeves’ sanger.

Gjesteartist Rita Bolland

Ikke ukjent navn for det trønderske publikumet, ekte Lersbygg fra musikkbygda LER i Sør-Trøndelag. Hun har sunget siden hun var meget ung og elsker å formidle og synge til publikum. Hennes hjerte banker litt ekstra for country. I de siste årene entret hun musikkbransjen med egen sound og musikk med blant annet det kritikerroste albumet «Echo» Hennes singel «Echo» lå i flere uker på 2.plass på Hot Disc Top 20 UK/Europa Gled dere! Dere er hjertelig velkommen!

 

Kjøp billetter her

  • Last Updated: 06.06.2019
  • Source: Innherred Reiseliv
Dates

fr. 25. oktober 2019 19:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Arne Benoni - Døra på gløtt
Your Recently Viewed Pages