Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Ryfylke Suldal

Askeladden og Gullfuglen

Overview

Askeladden og Gullfuglen

Familieframsyninga om Askeladden og gullfuglen passar for barn heilt ned til 2 år.

Det var ein gong ein Konge som hadde ein hage. I den hagen sto eit epletre, og på det epletreet voks det kvart år eit gulleple; men når det lei mot den tida at dei skulle til å plukke det, så var det borte. Ingen visste kven som tok det eller kor det blei av det. Kongen blei sint og lova at den som kunne fakke epletjuven skulle få Prinsessa og det halve kongeriket. Då det lei mot haust kom Askeladden til Kongsgården og sa til Kongen at han nok skulle greie å fange epletjuven. Askeladden tok plass under epletreet og rett som det var, skein det noko som ei sol, slik at han såg kvar fjør på fuglen, lenge før den rakk fram. I det same gullfuglen slo ned og tok eplet, ville Askeladden ta han, men han fekk berre ei fjør av stjerten på han. Askeladden drog så i veg for å fange fuglen; for han hadde då vore så nær at han hadde bitt seg merke i den og fått ei fjør av stjerten på han.

Askeladden, Gullfuglen, Kongen, Trollet, Reven og Prinsessa er med i denne spennande og sprudlande nye framsyninga frå Askeladden Friteater.

Gøy for store og små! Varar ca.: 40 min. Målgruppe: Barn frå 2 år/familie.

  • Last Updated: 04.09.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

ti. 8. oktober 2019 17:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Askeladden og Gullfuglen
Your Recently Viewed Pages