Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

ASYLET VED VERDENS ENDE

Hva skjer når fem mennesker stenges inne og gjøres ute av stand til å handle i en verden i tiltagende krise og oppløsning? Og hva ville skjedd om vi fikk vite at verden var i ferd med å demonteres? At vi bokstavelig talt, befant oss ved verdens ende? Ville vi i det hele tatt klart å forholde oss til det? Ville vi finne mening i å leve videre, og med hvilke verktøy skulle vi i så fall kjempe for å hindre det i å skje?


ASYLET VED VERDENS ENDE skildrer et fiksjonsunivers som virker både nært og fjernt, der vi aner konturene av et samfunn på bristepunktet, av totalitære tendenser og et ulmende opprør. På et ikke navngitt asyl i en ubefestet tid, møter vi innskrevne som ikke vet hva som feiler dem, og pleiere med umulige arbeidsoppgaver. Vi ser både stillstand og kaos, hierarkier og oppløsning. Etter hvert begynner ulike tider å lekke inn i hverandre; helgenskikkelsen Christina Mirabilis innskrives og dras inn i en verbal tvekamp på liv og død med Tiresias den blinde som påkaller henne fra en annen dimensjon. Mens Tiresias opptrer som en nihilistisk mansplainer prøver Christina å åpne øynene hans. Vi blir vitne til en kamp mellom ordet og kroppen, tap og oppreisning og en forbudt kjærlighet som dras mellom håp og resignasjon.


Stykket er skrevet av Kollektiv Norden - en forfattergruppe kuratert av Cornerstone som i løpet av et drøyt år med fysiske og digitale samlinger har skrevet et dramatisk verk tituler


ISCENESATT LESNING:
Tekst: Tale Næss (NO), Jonas Eika (DK), Fatemeh Ekhtesari (IR/NO), Timimie Gassko Märak (Sápmi) og Henning Bergsvåg (NO)
Regi: Annika Silkeberg
Skuespillere: Nosizwe Baqwa, Bahareh Razekh, Malik Grosos, Reidun Molvær Berge m.fl. 

Les mer om festivalen på:
https://www.cornerstones.no/dramatikkfest
Kjøp billetter til festivalen på:
https://cornerstone.ticketco.events/no/nb/m

SKAL DU PÅ MER ENN TRE ARRANGEMENTER PÅ FESTIVALEN? Da lønner det seg med festivalpass! Festivalpass koster 500 kr og gir sterkt redusert pris på alle arrangementer på festivalen. Kjøp festivalpass her: https://cornerstone.ticketco.events/no/nb/e/festivalpass_bergen_dramatikkfestival_2024

Sist oppdatert: 07/20/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt