Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Vestfold og Telemark PORSGRUNN

Atalaya (esp) - Electra.25 (PIT 2022)

Overview

I en virvelvind av en forestilling tar spanske Atalaya oss med tilbake 25 århundrer, til Evripides' evig aktuelle historie om hevn.
Skjebnedramaet om Electra, som dreper sin mor Klytaimnestria for å hevne drapet på faren Agamemnon, finnes i flere versjoner. I Sofokles versjon av fortellingen lar han Electra vinne og triumfere, i motsetning til Evripides som sørger for at hun går til grunne som et resultat av sine handlinger.
Bakgrunnen for historien er blodig. Ved starten av Den trojanske krigen ofret hærføreren Agamemnon sin datter Ifigenia for å blidgjøre gudinnen Artemis, slik at den greske flåten skulle få vind i seilene på veien mot Troja. Drapet på datteren får Agamemnons kone til å ta livet av ham, sammen med sin elsker Aigisthos.
Regissør Ricardo Inestia henter inspirasjon i de greske dramaene, og lar koret bære mye av forestillingen, som framstår som en duvende, dansende, virvlende, uavvendelig reise mot skjebnens mål; undergangen som resultat av egne handlinger.
Teater er handling og følelser. De greske dramaene skulle lede tilskueren til katarsis, som betyr renselse eller følelsesmessig klimaks. Det har Ricardo Inestia og Atalaya tatt på alvor.
Og du trenger ikke bekymre deg for språket. Korte sceneanvisninger projisert over scenen forteller deg hele tiden hvor i handlingen vi er. Selv lurte jeg ikke et øyeblikk på det da jeg så forestillingen i Spania. Til det var handlingen for altoppslukende.

Festivalpasset er personlig!Kortet gir ½ pris på én billett pr. forestilling. Rabattert billett løses ut i resepsjon eller Servicesenteret. Om ønskelig kan festivalpass bestilles via e-post: resepsjon@elvespeilet.no
Rabatten gjelder ikke Herøya 1943.

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 17. juni 2022 20:00 21:10

lø. 18. juni 2022 20:00 21:10

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Atalaya (esp) - Electra.25 (PIT 2022)
Your Recently Viewed Pages