Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Trøndelag Trondheim

Av augo gjorde han stoveglas

  • Strandveien 100, Trondheim
  • +4773991700
  • 13. desember 2017 - 17. desember 2017
  •  /  13:00
  •  /  Price NO
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

-En utstilling av kostymestudier i ikketekstilt material

Av Berit H. With, fylkeskunstner 2017 og Theodor J. H. With, Kunstfotograf

I 2017 er jeg Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag og resultatet av dette arbeidsåret vises nå i en egen utstilling. Jeg har konsentrert meg om 12 kostymestudier i ikketekstile material, som i samarbeid med kunstfotograf Theodor With, har fått form som 12 rennesanseportrett. Utstillingen vil romme bildene samt deler av de faktiske studiene og andre relaterte arbeid. På utstillingsåpningen 13 des. vil det også bli en musikalsk performance ved fjorårets fylkeskunstner, Håkon Mjåset Johansen, der han vil bruke et av mine tidligere kostymearbeid som instrument. (De andre dagene er det kun utstilling, ikke performance)

Jeg er opptatt av å utforske grensene for hva et kostyme kan være og det har vært viktig for meg å utforske andre materialer er de åpenbare, tekstile, kostymematerialene. Jeg tror det kan åpne for friere assosiasjoner og tolkningsrom enn «det forventede». Det siste året har jeg hatt et særlig fokus på å utforske ikketekstile material. Men hva er tekstil og når oppstår det tekstile? Året har kanskje ikke gitt så mange svar, men mer vært en øvelse i å tenke annerledes. Det har også bydd på en rekke utfordringer i eksperimentering med diverse ting og (også bokstavelig talt) tang, jeg har kommet over på min veg. Den so ikkje kråka kan nytta so…

Et annet viktig poeng når det gjelder bruk av alternative materialer er økologi og etikk: Hva bruker vi og hva forbruker vi egentlig når vi skaper noe nytt? Som kostymedesigner kan jeg være både en besting og en værsting på materialbruk. Enkelte ganger kan jeg gjenbruke og re-designe, mens andre ganger må jeg handle så billig som mulig for å holde kostnadene nede. Men kostnader forsvinner jo ikke, jeg bare skyver problemet over til et annet ledd i kjeden…. Dette er i seg selv en inspirasjon til å prøve å tenke nytt og kanskje se om det finnes andre muligheter, nærmest i min egen bakgård, som kan bli til noe: Søppel og natur om hverandre.

  • Source: Trondheim Events
Dates

søn 17. desember 2017 13:00

See All
Av augo gjorde han stoveglas
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad