Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Avslutningskonserten

Overview

Vårofferet, Festspillenes signaturverk og en urfremføring signert Pulitzer-vinnende Caroline Shaw.

GRIEGS A-MOLLKONSERT

De 70. Festspillene i Bergen avsluttes som seg hør og bør med en festaften i Grieghallen sammen med Bergen Filharmoniske Orkester. Sjefdirigent Edward Gardner loser publikum gjennom kvelden.
Vokalgruppen Roomful of Teeth åpner konserten med et bestillingsverk av Caroline Shaw, som selv er med i ensemblet. De åtte Grammy-vinnende sangerne har en kolossal vokalteknisk spennvidde og skaper unike effekter med stemmene sine.
Vokalist, fiolinist, komponist og produsent Caroline Shaw har skrevet bestillingsverk for blant andre Anne Sofie von Otter og LA Philharmonic, komponert filmmusikk og produsert musikk for Kanye West og Nas.
Shaws verk leder frem til Festspillenes signaturverk, Griegs pianokonsert i a-moll, med den prisbelønte Paul Lewis som solist. Lewis er blitt kalt «den beste britiske pianisten på flere generasjoner» og har blant annet gjort stor suksess med Griegs mesterverk sammen med New York Philharmonic.
Konserten avsluttes med et av Stravinskijs mest kjente verk: Vårofferet. Balletten ble for banebrytende for publikum og særdeles dårlig mottatt da den ble satt opp første gang i Paris i 1913. I dag er musikken, skrevet av en av de viktigste og mest innflytelsesrike komponistene i det 20. århundre, trygt etablert på repertoaret, fremdeles som et friskt og nyskapende konsertstykke.

Foto: Thor Brødreskift


STØTTET AV
H. Westfal-Larsen og Hustru Anna Westfal-Larsens Almennyttige Fond

  • Last Updated: 25.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

on. 8. juni 2022 18:00 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Avslutningskonserten
Your Recently Viewed Pages