Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hamar

Bakgårdsfilm: "Babettes gjestebud"

Overview

Tema på bakgårdsfilmfestivalen i år er MAT! Denne filmen viser matens raffinerte muligheter - på mange plan.
BABETTES GJESTEBUD (1987) av Gabriel Axel
En appetittvekkende hyllest til livets gleder!
Året er 1871. Vi befinner oss i Danmark, nærmere bestemt i en bitteliten, strengt religiøs fiskerlandsby på Jylland. To eldre søstre har en spesiell posisjon blant innbyggerne som døtre av den avdøde prosten, landsbyens åndelige og moralske overhode. De to milde og gudfryktige kvinnene gir hus- og hjerterom til Babette, som har flyktet fra kaotiske tilstander i Paris samme år. I mange år steller Babette for søstrene, tar del i husarbeid og matlaging, som i sin triste nøysomhet (øllebrød og atter øllebrød) står i stil med søstrenes puritanske gudstro. Babettes eneste bånd til hjemlandet er et lotterilodd, og en dag vinner hun 10.000 franc - en enorm sum penger.
Søstrene frykter at Babette, nå som hun er velbeslått, vil forlate dem. Men Babette overrasker både husvertene og naboene med å invitere dem alle til et festmåltid. Som tidligere kjøkkensjef ved en av Paris' mest eksklusive restauranter, behersker Babette den mest raffinerte kokekunst. Dette har vært hennes hemmelighet til nå! De gudfryktige gjestene kommer til Babettes fest utelukkende fordi de ikke vil såre henne. Men av respekt for sin strenge Gud er de fast bestemt på å unngå å nyte rettene.
Skildringen av dette fornøyelige måltidet fyller store deler av filmen, men filmen rommer også en kjærlighetshistorie mellom den ene av søstrene og en munter og matglad general. Babettes Gjestebud, som er basert på Karen Blixens novelle med samme navn, er en varm og lys og utrolig morsom film. Regissør Gabrile Axels Oscar-vinner er preget av utsøkt fotografering og eminente skuespillerprestasjoner.

KULINARISKE OVERRASKELSE FRA TANTE GERDA

Bill: kr. 150/100

  • Last Updated: 24.07.2018
  • Source: Hamar Regionen Kultur
Dates

lør 1. september 2018 21:00 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Bakgårdsfilm: "Babettes gjestebud"
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad