Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Stavanger

BAKSNAKK: Betydningen av bevegelse - Cecilie Lindeman Steen

  • Kvitsøygata 25, Stavanger
  • +47 51530595
  • 20. september 2019
  •  /  13:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Hvordan opplever, erfarer og forstår vi dans? I performanceforedraget Betydningen av bevegelse vekselvis danser og forteller Cecilie Lindeman Steen om erfaringer og opplevelser om dans og det å danse.

Hvordan opplever, erfarer og forstår vi dans?
I performanceforedraget Betydningen av bevegelse vekselvis danser og forteller Cecilie Lindeman Steen om erfaringer og opplevelser om dans og det å danse. På en enkel måte forklarer Steen prinsipper relatert til bevegelse i tid og rom, og gir eksempler på hvordan mening kan oppstå i dans og hvordan dansen virker på oss rent kinestetisk og fysisk. Steen henter eksemplene fra både egne erfaringer fra det å danse, men også fra opplevelser fra det å være publikum selv. Fortellingene og eksemplene hentes fra verk og arbeid fra flere kjente norske, samt noen utenlandske koreografer. Performanceforedraget er derfor også en slags enkel dansehistorisk innføring, men er først og fremst laget med ønske om å kunne åpne opp for hvordan dans på forskjellige måter kan erfares, forstås og oppleves.

«en elegant, helhetlig fremvisning som formidlet dans både fysisk og via tale, og var både faglig interessant og underholdende på samme tid.»
Anmeldelse, Meta-Multiplié, Scenekunst.no, 12.04.2019, Eline Bjerkan

Av og med: Cecilie Lindeman Steen
Produsert av: MovingStone
På turné i regi av Dansenett Norge
Utviklet og realisert i 2013 på oppdrag fra Danseinformasjonen og Kedja, Writing Movement

Performanceforedraget har bl.a tidligere blitt vist i Bærum Kulturhus, for forfattere i Oktober Forlag, på Dansens Hus /CODA i 2013, DanseHallerne i København i 2014 og Multiplië Dansefestival 2019.
Cecilie Lindeman Steen, Utdannet fra Statens Balletthøgskole (Khio) (1985).

Steen har arbeidet som dansekunstner i over 30 år, i hovedsak knyttet til det frie scenekunstfeltet, med unntak av to år i Carte Blanche, samt engasjementer ved Riksteatret, Rikskonsertene og Det Norske Teatret. Hun har medvirket i godt over hundre produksjoner samt enkeltstående forestillinger, improvisasjoner, arrangementer og konserter. Virksomheten omfatter nasjonal, nordisk og europeisk turnévirksomhet.
Foruten egne prosjekter har Steen samarbeidet med et stor antall koreografer og andre kunstnere. Siden 1984 har hun hatt et nært samarbeid med Ina Christel Johannessen. De siste 5 årene har hun arbeidet med bl.a Eva Cecilie Richardsen, Kristina Gjems, Shanti Brahmachari og Mia Habib. Siden 2015 har en viktig del Steens kunstneriske virke vært knyttet til adapsjon/utøvelse av flere av Janne-Camilla Lysters koreografiske partitur.

Steen mottok Danseinformasjonens ærespris for sitt virke som dansekunstner i 2017
Betydningen av bevegelse presenteres under årets Kapittelfestival. Tema for årets festival er kropp.
BAKSNAKK er et scenekunstfaglig program på Tou som tar sikte på å artikulere og utvikle språk rundt praksiser i scenekunstfeltet og kontekstualisere arbeidene som presenteres. Programmet rommer kunstner- og fagsamtaler, foredrag, seminarer og dialogmøter.
Arrangementet er gratis. Begrenset antall plasser. Klikk på billettlink for å hente ut gratisbillett.

  • Last Updated: 10.07.2019
  • Source: Region Stavanger
Dates

fr. 20. september 2019 13:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
BAKSNAKK: Betydningen av bevegelse - Cecilie Lindeman Steen
Your Recently Viewed Pages