Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Porsgrunn

Bazz og lyrikk - Jan Erik Vold og Arild Andersen

Overview

Support: Alle hører til et stedFemti år etter debuten på Moldejazz gjør Vold og Andersen igjen en ren duokonsert. Jazzpoeten Jan Erik Vold jubilerer med 80 år og vi inviterer til en helaften, inkludert litt jazz- og poesiprat før konsertene.
Lokal oppvarming: Alle hører til et sted - en konsert om og fra Storgata med Guttorm Guttormsen, Per-Erik Buchanan Andersen, Astrid Borchgrevink Lund med fler.

Jan Erik Vold har klart kunststykket å bli en folkekjær lyriker, med et uttrykk som i utgangspunktet ble betraktet som avantgardistisk og til dels provoserende. Faktisk så provoserende at hans «Kulturuke» ble tatt opp i Stortinget til skrekk og advarsel. I tillegg til å være en innsiktsfull og vár poet, er Vold noe så sjeldent som en samfunnsrefser med humoristisk sans. Jazzrelasjonen kommer dels til uttrykk i noe av tematikken, men også i måten han skriver - og ikke minst framfører - egne tekster på. Laidback, og med en fortreffelig sans for frasering, leser han som en blanding av Lester Young, stilskaperen på tenorsax, og favorittfuglen svarttrosten.


​​Arild Andersen er kjent av de fleste med snev av musikkinteresse som en internasjonalt merittert bass-gigant. Han har vært Artist in Residence på Moldejazz, er foretrukket bassist av en rekke store internasjonale navn, og har skrevet og framført betydningsfull egen musikk med store og små ensembler. Det er femti år siden både Vold og Andersen første gang sto på ei scene under Moldejazz. Arild hadde riktignok lurt seg inn på noen jammer tidligere, men dette var første gang han fikk betalt. Året etter var de sammen på det legendariske albumet «Briskeby Blues, og the rest is history.

Guttorm Guttormsen har tonesatt et utvalg av diktene i samlingen "Storgata - langs fortauet i en småby" av Astrid Borchgrevink-Lund og Per Erik Buchanan Andersen. Boka ble utgitt på Litteraturgarasjen forlag i 2018. Her får du poetiske, musikalske bilder av en by som aldri blir som i går, med tekster om folk og steder fra Storgata i Porsgrunn og Bamble. Besetning: Guttorm Guttormsen - tangenter/saksofon, Jan Olav Renvåg - bass, Stig Sjøstrøm - trommer og Nina Gromstad - vokal. Tekstlesing ved forfatterne.

  • Last Updated: 18.09.2019
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 22. november 2019 19:30 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Bazz og lyrikk - Jan Erik Vold og Arild Andersen
Your Recently Viewed Pages