Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

BEAT STREET - 8/8 KL. 20:00

Regi: Stan Lathan. USA, 1984. Engelsk tale, uten tekst. Format: DCP. 1t 45min. Aldersgrense: 15 år.

"Hey, Mom, these fools busted us for dancing, can you believe that?"

Beat Street hadde Norgespremiere på Colosseum 10. juli 1984, på helt riktig tidspunkt for å gi mat til den gryende hip-hop-interessen her i landet. Selv om filmen har noen begrensinger i hiphopens krav til autentisitet, skapte den så stor begeistring at den (litt forenklet) kan sies å ha startet en bevegelse og et miljø for hiphop her i landet, og har holdt en lett legendarisk status siden. Filmen inneholdt sentrale nøkkelelementer som hører hiphopen til: breakdance, graffiti, rappere og DJ-er. I tillegg var legender som Afrika Bambaataa, DJ Kool Herc, Doug E. Fresh, Melle Mel og Rock Steady Crew representert i filmen. 

Filmen følger den unge og lovende DJ-en Kenny (Guy Davis), hans breakdansende yngre bror, Lee (Robert Taylor) og graffiti-artisten Ramon (John Chardiet), som alle håper å bli store utenfor South Bronx i New York. De møter komponisten og koreografen Tracy (Rae Dawn Chong) på The Roxy, en av Manhattans hotteste nattklubber, og hun tilbyr Lee en mulighet til å opptre på TV. Veien til toppen viser seg likevel å ikke være fullt så enkel som å bli oppdaget på en nattklubb. 

Bergen Streetdance er en frivillig organisasjon som fungerer som en trygg og inkluderende møteplass for barn og unge med interesse for streetdance og hiphop-kultur. De har en sentral rolle i oppbyggingen av miljøet her i Bergen og arrangerer ulike arrangementer som bidrar til å styrke miljøet og gir rom for gatekultur. 

Under festivalen A tribute to: back to School Jam feirer vi at det er 40 år siden Beat Street hadde premiere i Norge, i tillegg til at det er 40 år siden starten av norsk hiphop. Hiphop kom hele veien fra New York til Bergen og sammen skal kulturen feires!

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 07/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt