Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Bekkenkurset: Mykhet & Styrke

Mer info

Velkommen til Bekkenkurset: Mykhet & Styrke (Nivå 1)

Kurset passer for deg som: Ønsker en sunn og funksjonell bekkenbunn, Trenger å frigjøre spenninger i bekken, korsrygg og underliv, Opplever utfordringer etter svangerskap/fødsel, Vil (gjen)skape bedre kontakt med egen fysiske og indre kropp.

På første nivå av Bekkenkurset har vi fokus på mykhet og styrke gjennom to ulike tilnærminger:

HYPOPRESSIV TRENING (oppstart) Vi bruker spesialiserte pusteteknikker og holdningsøvelser for å koble på støttemuskulaturen. Metoden trener opp kjerne og bekkenbunn, slik at du kan få en bekkenbunn som er myk og avslappet når det trengs. Og aktiv og sterk når det trengs. Metoden ble først kjent som opptrening etter graviditet og fødsel i Frankrike rundt 1980. I dag brukes den over hele verden for alle mennesker i ulike aldre og livsfaser, inkludert idrettsutøvere. Vi går gjennom teori og grunnstillinger først, deretter justering dagen etter.

YOGA FOR BEKKENBUNN Her blir du veiledet gjennom ulike former for yoga; pusteøvelser, meditasjon og fysiske øvelser. (Øvelsene er ikke veldig fysisk krevende.) Vi har fokus på oppmerksomt nærvær i kroppen slik at du kan slappe av, føle deg trygg, myk og sterk. Målet med yoga for bekkenbunn er å bruke kombinasjonen av tilstedeværelse, pust og bevegelse til å bearbeide og løsne opp fysiske og psykiske spenninger som har lagret seg i kroppen. Slik blir du mykere og sterkere og det åpnes en friere flyt av energi og livskraft gjennom kroppen. Yoga er en måte å ta vare på seg selv!

PRIS:

Ta med egen matpakke. Vi tilbyr te, frukt og lett snacks.

NB! Billetter refunderes ikke.

*Er du gravid, har nedsatt allmenntilstand eller alvorlig lunge/hjertesyk bør du ikke delta på noen av øvelsene ved Hypopressiv Trening.

OM BEKKENKURSET Bekkenet er et av de mest sentrale områdene i kroppen. Og et av de mest fascinerende mener vi! Det fungerer som både støtte, beskyttelse og kraftsenter for bevegelse. I tillegg huser området en evne til dyp ro, tilstedeværelse, balanse, kreativitet og nærende seksualitet. Bekkenet kan være et kraftfullt, men også sårbart område, knyttet til både nytelse og lidelse. Hverdagslige belastninger som bæring, ståing og løfting samt graviditet og fødsel kan føre til utfordringer. Det samme gjelder psykisk/emosjonell belastning som stress, traumer og overgrep.

Kursholdere: MARTE EKREM - Sexolog, TantraCoach og Psykoterapeut & ANDREAS DØNÅSEN - Fysioterapeut & Livsstilsveileder

Sist oppdatert: 04/12/2024

Kilde: Innherred Reiseliv

Sider du nylig har besøkt