Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Bel Canto // BYSCENEN

Mer info

Bel Canto returner med ny musikk!

I 2024 åpnes det et nytt kapittel i historien om en av de virkelige pionerene innen elektronikasjangeren – Tromsø-duoen Bel Canto.
Bel Cantos nyeste album «Radiant Green», som ble sluppet 26. april 2024, formelig syder av kreativt og musikalsk overskudd. Det låter friskt og nytt, samtidig som det henter opp det umiskjennelige lydbildet fra bandets bemerkelsesverdige musikalske skattkammer, som inkluderer mega-suksessen som "Shimmering, Warm & Bright" og Spellemannpris-vinneren "Magic
Box”, for å nevne noen.

22 år har gått siden forrige gang Bel Canto var albumaktuelle, men nå er det endelig dags. Etter en suksessrik miniturné, som kulminerte i en minnerik konsert på Øya-festivalen i 2017, startet Drecker og Johansen den kreative prosessen med låtene til det de
etter hvert forsto at måtte bli deres neste album. Veien har vært lang, og mange sterke navn har bidratt i prosessen, som Geir Jenssen aka Biosphere og co-grunnlegger av bandet, og Gilles Martin, som co-produserte bandets første to album, Erik Ljunggren, og Matias Tellez som har mikset det nye albumet.
Ett av flere musikalske høydepunkt på det nye albumet, er låten «Virginia», en sjelden duett med Sondre Lerche, som er mangeårig venn av Anneli, og som også har jobbet tett med Tellez på flere av sine siste album. Bandets mangeårige assosierte medlem Andreas Eriksen er med på perkusjon, og på «Wave Without A Shore» har de fått hjelp av Frida Fredrikke Waaler
Wærvågen på cello og Nils Petter Molvær på trompet. Den utenomjordisk vakre saksofonsoloen på den franskspråklige «Train Window Girl» spilles av Steven Brown fra Tuxedomoon.

Om Bel Canto:
Bel Canto ble dannet i 1985 av vokalist Anneli Drecker, multi-instrumentalist Nils Johansen og Geir Jenssen. Sammen skapte de et lydbilde, der atmosfæriske og melankolske toner møtte elementer av folkemusikk fra ulike hjørner av verden. Soundet ble starten på den arktiske elektronika-bølgen, som ble stor og innflytelsesrik langt utover de norske landegrensene på 90- og 2000-tallet.

Bel Cantos sjangeroverskridende musikk og Anneli Dreckers vokal ble raskt lagt merke til ute i den store verden, og gruppen var en av de første her til lands som fikk kontrakt med et plateselskap utenfor Norge.

Etter debutalbumet "White-Out Conditions” og oppfølgeren “Birds Of Passage”, ble trioen til en duo, da Geir Jensen sluttet for å satse solo under navnet Biosphere.
Anneli Drecker har i årenes løp gitt ut en rekke soloalbum, og bidratt på scene og plate med Röyksopp, A-ha og Ketil Bjørnstad. Nils Johansen har komponert for TV og film, og vært medlem av gruppen Vajas.

Sist oppdatert: 06/20/2024

Kilde: Hva skjer kalender

Sider du nylig har besøkt