Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Bendik Giske

Mer info

Pustende impro og Berlin-tekno.

Bendik Giske, prisbelønt norsk saksofonist og komponist, og Barker, fast DJ på den legendariske Berlin-klubben Berghain, kommer til Håkonshallen med urfremføringen av sitt nye prosjekt Disorientations. Giske og Barker deler en forkjærlighet for den europeiske teknokulturen, med all sin kollektive improvisasjon og oversanselighet, og har begge satt sitt preg på klubbscenen i den tyske hovedstaden.   

Som artist er Bendik Giske kjent for å utforske instrumentets og kroppens yttergrenser og viske ut skillet mellom performance, installasjon og musikk. Utstrakt bruk av sirkelpust strekker og former hans komposisjoner og improvisasjoner. Det er nakent, originalt, dvelende og uttrykksfullt.  

Giskes kunstnerskap befinner seg i skjæringspunktet mellom kunst, musikk og mote, og tematiserer ofte skeivhet og kroppslighet. Han har samarbeidet med kunstinstitusjoner som MoMA og Venezia-biennalen, og i 2022 måtte Munch-museet sette opp ekstraforestillinger av hans performance Not Yet.   

Som musiker, DJ og grunnlegger av Leisure System-labelen, har Sam Barker utfordret og utvidet grensene for dansemusikk i Berlin. Med en klassisk musikkutdannelse i bunn, er han også en aktiv instrumentdesigner og -bygger. 

Foto:  Luke Abby

Informasjon

​Vi gjør oppmerksom på at publikum på denne konserten er stående. Sitteplasser er tilgjengelig for dem som trenger det. Ta kontakt på billett@fib.no.

Sist oppdatert: 04/21/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt