Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Bergen Filharmoniske Orkester - Tour de France

Mer info

Konsertkvelden byr på en ren treretters fransk meny, som innledes med en smakebit fra for oss ukjente Louise Farrenc, og fortsetter med Camille Saint- Saëns’ populære pianokonsert og Hector Berlioz’ udødelige musikalske eventyrfortelling.

Konserten innledes med en ouverture av den i dag mindre kjente franske komponisten og pianovirtuosen Louise Farrenc. I sin tid (1804-1875) hadde hun en strålende karriere og ble utnevnt til professor ved Paris-konservatoriet. Hun skrev to ouverturer, trolig tenkt på til to operaer hun ønsket å komponere, men ikke fikk gjort. Hennes ouverture nr. 2 ble skrevet noen år etter Berlioz’ Symphonie fantastique.

Camille Saint-Saëns komponerte sin andre pianokonsert i løpet av tre uker, og hadde liten tid til å forberede seg til premieren, som derfor ikke var vellykket. Konserten går innom mange stiler, noe som fikk pianisten Zygmunt Stojowski til å kommentere syrlig "den begynner med Bach og ender med Offenbach." Blant Saint-Saëns' fem store pianokonserter, er det nettopp denne som er mest populær.

Hector Berlioz’ eventyrfortelling om den unge og forelskede kunstnerens opiumsfremkalte drømmeverden, vekker alltid stor begeistring. Verket ble skrevet i en intens kjærlighetsrus og kan tolkes som et musikalsk uttrykk for komponistens voldsomme følelser for den irske skuespilleren Harriet Smithson som han senere giftet seg med.

Kveldens dirigent og solist medvirker sammen med Bergen Filharmoniske Orkester for første gang. Anja Bihlmaier kommer fra Tyskland og er sjefdirigent for Residentie Orkest i Nederland. Mao Fujita er 25 år gammel og kommer fra Japan. Hun fikk sølvmedalje i den viktige Tsjaikovskij-konkurransen i 2019 og har på kort tid gjort seg bemerket internasjonalt.

Varm opp til konserten på Bergenphilive:
Hector Berlioz: Symphonie fantastique
Hector Berlioz: Grande messe des morts

Sist oppdatert: 05/23/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt