Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Bergen Filharmoniske Orkester - Truls Mørk spiller Elgar

Mer info

Truls Mørk er endelig tilbake som solist i Edward Elgars mesterlige cellokonsert, og Nikolaj Szeps-Znaider tolker Antonin Dvořáks kanskje beste symfoni som  bugner av vakre og solfylte melodier.

Med sin syvende, og etter manges mening beste, symfoni ønsket Dvořák å vekke verden. Selv om symfonien var en bestilling fra London, skinner hans tsjekkisk-nasjonalistiske holdninger gjennom i det rike og dramatiske verket.

Det sies at det var under en av togentusiasten Dvořàks daglige turer til Prahas travle jernbanestasjon, at han ble inspirert til å skrive symfonien. På stasjonen ankom nemlig soldater som skulle være med på en konsert arrangert for å støtte kampen for et tsjekkisk hjemland. Dvořáks patriotisme kommer klart til uttrykk i musikken som er full av solfylte passasjer og vakre og lyriske melodier.

Truls Mørk er alltid populær her i Bergen, og det er fint å ha ham tilbake i samspill med orkesteret og Nikolaj Szeps-Znaider. Sistnevnte har medvirket sammen med Bergen Filharmoniske Orkester flere ganger, men da som fiolinist.

Varm opp til konserten på Bergenphilive:

Edward Elgar: Cellokonsert med Truls Mørk
Edward Elgar: Cellokonsert med Amalie Stalheim
Antonin Dvořák: Symfoni nr. 7
Antonin Dvořák: Symfoni nr. 9 Fra den nye verden (BFUng)

Sist oppdatert: 05/28/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt