Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Billy Elliot

Billy Elliot vokser opp i en gruveby i Nord-England på midten av 80-tallet. Moren er død, og faren og storebroren er tvunget til å kjempe for sine rettigheter i en omfattende gruvestreik som setter sitt preg på det meste. Midt i dette oppdager Billy sin lidenskap for dans. På tross av familiens økonomiske utfordringer og samfunnets forventninger, tør han å drømme om en fremtid som ballettdanser.

Historien om Billy Elliot har rørt publikum over hele verden, og minner oss om viktigheten av å stå opp for det man tror på. Uansett hvor tøft det kan være.

Musikk av Elton John
Da filmen Billy Elliot ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2000, satt den verdenskjente komponisten og popartisten Elton John blant publikum. Han så parallellene til sitt eget liv som arbeiderklassegutt og kontaktet regissøren Stephen Daldry med ideen om å lage en musikal av filmen. Daldry tente umiddelbart på ideen, og nå har over 10 millioner publikummere sett musikalen siden premiere i London i 2005.

Musikalen Billy Elliot er altså basert på filmen med samme navn, og DNS føyer seg inn i rekken av spillesteder som Londons West End og Broadway i New York. Forestillingen er et samarbeid med Fyllingsdalen Teater.

Presentert etter avtale med Music Theatre International.

Av Lee Hall og Elton John
Oversatt av Ragnar Olsen
Regi: Lars Jacobsen

Sist oppdatert: 11/27/2023

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt