Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Bjørgvin Marknad - viking og middelalderfestival

  • Hordnesvegen 24, Fana
  • +47 40200251
  • 2. juni 2017 - 2. juni 2017
  •  /  0:00 to 23:59
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Helt siden vikingtid har Bergen vært en handels- og sjøfarts-by. Olav Kyrre som grunnla byen i 1070, var kjent som ''handelskongen'' fordi det var handel og vandel han la mest vekt på. Hird og krigere måtte man likevel ha for å forsvare byen.

Bjørgvin Marknad dreier seg om levende historiefortelling der folk kan delta i vikinglivet så langt som det lar seg gjøre i vårt samfunn. Her vil man få se håndverkere og artister fra flere nasjoner som alle viser tidsriktige produkter, musikk og annen underholdning. Mye flott å både se og kjøpe. Foredrag om vikingtid og middelalder holdt av kunnskapsrike mennesker. Historiefortelling og rollespill for barn i alle aldre er også på programmet. I tillegg presenterer vi historisk mat og svarer på spørsmål angående det. Utstillerne må være kledd i tidsriktige klær. Under festivalen lever vi som vikinger gjorde i historiske telt.

Hordamuseet danner en flott ramme rundt marknaden. Der er gamle hus og idylliske omgivelser. Vikingskipet Håkon Håkonson ligger til kai og er med på å skape helheten. Man kan få en fin tur på fjorden med vikingskipet.

Kampgrupper har oppvisning og man kan prøve seg på bueskyting og andre konkurranser. Bjørgvin Marknad gjør sitt beste for å ta publikum med på en reise 1000 år tilbake i tid på en måte hvor de som vil kan delta i mye av det vi gjør på og på den måten få oppleve et stykke vikingtid under marknaden vår.

Bjørgvin Marknad ble etablert høsten 2003 og hadde sin første festival sommeren 2004. Den første festivalen ble holdt på Fløyen og besto av 3-4 telt og et tyvetalls deltagere. Festivalen vokste og flyttet til Hordamuseet i 2008. I 2010 var der ca 35 historiske telt og deltagere fra bl a Danmark, Sverige, Polen og Norge. Klubben drives av frivillige og marknaden arrangeres også på frivillig basis. Det har vært ca 3000 besøkende de siste årene.

Ta med familie og venner og kom til Hordamuseet!

- fra pressemelding

  • Last Updated: 26.01.2017
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates
fredag 2. juni 2017

See All
Click to activate
Fana, Norway
The latitude and longitude
60° 16' 17" N / 5° 19' 33" E
Bjørgvin Marknad - viking og middelalderfestival
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad