VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Bjørgvin Marknad - viking og middelalderfestival

Overview

En reise tilbake i tid! Bjørgvin Marknad er en Viking - og middelalderfestival.

Helt siden vikingtid har Bergen vært en handels- og sjøfarts-by. Olav Kyrre som grunnla byen i 1070, var kjent som ''handelskongen'' fordi det var handel og vandel han la mest vekt på. Hird og krigere måtte man likevel ha for å forsvare byen.

Bjørgvin Marknad dreier seg om levende historiefortelling der folk kan delta i vikinglivet så langt som det lar seg gjøre i vårt samfunn. Her vil man få se håndverkere og artister fra flere nasjoner som alle viser tidsriktige produkter, musikk og annen underholdning. Mye flott å både se og kjøpe. Foredrag om vikingtid og middelalder holdt av kunnskapsrike mennesker. Historiefortelling og rollespill for barn i alle aldre er også på programmet. I tillegg presenterer vi historisk mat og svarer på spørsmål angående det. Utstillerne må være kledd i tidsriktige klær. Under festivalen lever vi som vikinger gjorde i historiske telt.

Hordamuseet danner en flott ramme rundt marknaden. Der er gamle hus og idylliske omgivelser. Vikingskipet Håkon Håkonson ligger til kai og er med på å skape helheten. Man kan få en fin tur på fjorden med vikingskipet.

Kampgrupper har oppvisning og man kan prøve seg på bueskyting og andre konkurranser. Bjørgvin Marknad gjør sitt beste for å ta publikum med på en reise 1000 år tilbake i tid på en måte hvor de som vil kan delta i mye av det vi gjør på og på den måten få oppleve et stykke vikingtid under marknaden vår.

Bjørgvin Marknad ble etablert høsten 2003 og hadde sin første festival sommeren 2004. Den første festivalen ble holdt på Fløyen og besto av 3-4 telt og et tyvetalls deltagere. Festivalen vokste og flyttet til Hordamuseet i 2008. I 2010 var der ca 35 historiske telt og deltagere fra bl a Danmark, Sverige, Polen og Norge. Klubben drives av frivillige og marknaden arrangeres også på frivillig basis. Det har vært ca 3000 besøkende de siste årene.

Ta med familie og venner og kom til Hordamuseet!

- fra pressemelding

  • Last Updated: 19.01.2021
  • Source: Visit Bergen
Dates

fr. 4. juni 2021

lø. 5. juni 2021

sø. 6. juni 2021

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Bjørgvin Marknad - viking og middelalderfestival
Your Recently Viewed Pages