Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Møre og Romsdal ÅLESUND

Bjørn Tomren

Overview

Bjørn Tomren har i haust imponert heile Norge som den mest særegne artisten i den populære NRK-serien «Stjernekamp». Med sitt unike utrykk og sin eineståande formidlingsevne har Tomren på kort tid rukke å bli folkeeige, og har blitt omtalt som «den kulaste artisten i Stjernekamp gjennom tidene». 

Artisten, låtskrivaren og komikaren frå Tomrefjorden er også kjent fra den notoriske jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine, som blant annet har varmet opp for a-ha og blitt stjerner i dokumentarfilmen om seg sjølv «Kunsten å jodle». I 2019 ga Bjørn ut sitt første album, «Bad Science Fiction» til overveldande kritikkar. Avisa Bergens Tidende karakteriserte plata som «så mørk at man kan drukne i den». Tomren sjølv kallar det dystopisk sci-fi country som du kan lytte til i bakrus. 

Som ein av landets mest allsidige musikarar spenner Tomrens musikalske rekkevidde frå americana og religiøse folketonar til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk-protest musikk. 
Bjørn Tomren har også gjennomført fleire ekspedisjonar og innehar verdensrekorden i flest forseringar av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt. 

Han kan også sjå tilbake på ei kort karriere som klovn. Eller som forfattaren Erlend Loe seier det: 
«Bjørn Tomren er ikke bare en gudbenådet musiker med fantastisk stemme. Han kan også sykle på ett hjul». 

Stjernekamp er ikkje den første konkurransen kvar Tomren gjer seg bemerka. I 2017 deltok han på verdsmeisterskapet i strupesang i Tuva, og tok heim ein bronsehest.

  • Last Updated: 01.12.2021
  • Source: Geirangerfjord - Ålesund & Sunnmøre
Dates

lø. 19. februar 2022 19:00 20:30

lø. 19. februar 2022 21:30 23:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Bjørn Tomren
Your Recently Viewed Pages