Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Bergen

Black Madonna

Overview

«Gud er hvit, men Gud er død. Fremtiden er svart.» 
Den hvite kvinne lever sitt hvite liv. (Det er trygt, det er godt, det er kjedelig). Den hvite kvinne går ned til stranden og ser horisonten bli svart av mennesker på vei over havet. (Et vakkert, et forførende, et fryktinngydende syn). Den hvite kvinne blir redd. Den hvite kvinne vil ikke lenger være hvit. (Hvit er døden. Svart er livet.) Den hvite kvinne forvandler seg til Beyoncé og begynner å synge. Det er fett! Hun forvandler seg til Martin Luther King og taler til verden. Det virker! Hun forvandler seg til The Black Madonna. Hun blir en helgen, en kriger, hun kjemper de svartes kamp. (Forræder!) Rasenes krig bryter ut. I din by. 
Dette nye, raseutslettende stykket har sin urpremiere i København i april, og her ryker både den fjerde og den femte veggen helt inn i det offentlige rom og de sosiale medier. Madame Nielsen, dansk forfatter, performance-kunster og dame extraordinaire, lover egne svarte sanger, virale musikkvideoer og mye mer. Madammen har vokst ut av det multimediale livsverk som startet som Claus Beck-Nielsen og siden har tatt form av blant annet Das Becwerk og nå altså Sister Nielsen. 
Dramatiker og instruktør Christian Lollike leder teateret Sort/Hvid, og har gjestet Festspillene med flere kontroversielle produksjoner de siste årene.
Norgespremiere
Madame Nielsen, Christian Lollike idé, konsept | Madame Nielsen tekst, musikk | Christian Lollike instruksjon | Ida Marie Ellekilde scenografi | Madame Nielsen medvirkende
Språk: Fremføres på dansk, med noen deler på engelsk.
​​Samproduksjon med Sort/Hvid og The Nielsen Movement 
​​Forestillingen har endret tittel fra White Nigger # Black Madonna til Black Madonna.
«Vi har valgt å endre tittelen til Black Madonna. White Nigger # Black Madonna, som var tittelen stykket har hatt hittil, var et uttrykk for motsetningene i forestillingen, men den har blitt oppfattet som rasistisk på en del mennesker og det var ikke vår hensikt. Forestillingen har gitt anledning til en voldsom debatt. Vi har lyttet til kritikken, og vil forsøke å inndra den i og omkring forestillingen,» skriver Teater Sort/Hvit om tittelendringen.

  • Last Updated: 15.05.2018
  • Source: Bergen Reiselivslag
Dates

tors 31. mai 2018 21:00 22:15

fre 1. juni 2018 21:00 22:15

See All
Black Madonna
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad