Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Bli kjent med: Barolo i Matbaren

Overview

Denne kvelden skal vi til Barolo.
Byen Barolo ligger i distriktet Cuneo der en rekke kommuner utgjør vindistriktet som produserer den Barolo-vinen. Vi skal innom hovedområdene; Monforte d'Alba, La Morra, Serralunga d'Alba og Castiglione Falletto. Og bli kjent med to hovedtyper; i vest blir vinene litt lettere og mer elegante i kommunene La Morra og Barolo, mens det er snakk om en kraftigere og mer tannin holdig stil i de østlige kommunene Monforte, Castiglione Falletto og Serralunga.
Nebbiolovinen Barolo, kjent som kongen i Italia, troner på toppen av italiensk vinhierarki sammen med dronningen Barbaresco og Brunello fra Toscana. Nebbiolo er etter manges mening verdens mest kompliserte drue å dyrke. Få har lykkes utenfor Piemonte, så den ansees som svært stedbunden.
Denne kvelden skal vi dykke ned i Barolo som har et raust aromabilde, fast struktur, heftige tanniner og masse syre. Som ung er den derfor ganske utilgjengelig med et enkelt aromabilde. Etter 10 års lagring folder den seg ut med blomster, vegetale aromaer og pepper, og lakrisen erstattes av tobakk, tjære og lær. Vinen er således robust, kraftig, rik og kompleks, og med sitt høye tannininnhold kan den være ekstremt lagringsdyktig.

Denne kvelden skal vi utforske Barolo i sitt mangfold både som ung og med alder. 

Kom og bli med!

  • Last Updated: 26.01.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

on. 23. februar 2022 17:00 18:30

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Bli kjent med: Barolo i Matbaren
Your Recently Viewed Pages