Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Innlandet TYNSET

Bodil Niska

Overview

Tenorsaksofonist Bodil Niska arbeider i tradisjonen fra jazzlegender som Ben Webster, Stan Getz, Zoot Sims og Coleman Hawkins. Tonen er myk, men også kraftig og uttrykksfull. Hennes musikalske tilnærming tar opp arven fra de gyldne år med jazz i samtiden.
Bodil ble tidlig smittet av jazzbassillen i fødebyen Hammerfest og spilte i en rekke jazzband, skrev jazzartikler for lokalavisen, arrangerte konserter og festivaler, og drev jazzklubb på fritiden. Etter å ha flyttet til hovedstaden Oslo i 1990, gled Bodil Niska lett inn i den urbane jazzscenen og drev i tillegg caféen og platebutikken Bare jazz frem til 2020.
Niska dannet bandet Girl Talk i 1992, som i tillegg til Bodil også besto av Elizabeth Walker på piano og Tine Asmundsen på bass. Gruppen spilte inn sitt kritikerroste album Talkin 'Jazz i 1996. I 1998 bega Bodil seg ut på en solokarriere der hun bl.a. har samarbeidet med jazzlegenden Egil Kapstad, med en foreløpig produksjon på fire studioalbum. Hun har mottatt flere utmerkelser for sin innsats for jazzen som musikksjanger og for sitt engasjement for kvinnelige jazzmusikere: Haugesund Jazzfestival: Sildajazzprisen (2005), Oslo Jazzfestivals pris: Ella-prisen (2009), Nordprofilprisen (2009 for sin innsats som musiker, kulturformidler og miljøskaper, samt for sin lojalitet til Nord-Norge), Eckbo Legaters kulturpris (2013).
Bodil Niska - tenorsaksofon, Stig Hvalrygg - kontrabass, Magne Arnesen - piano, Marcus Lewin - trommer

  • Last Updated: 07.03.2023
  • Source: Destinasjon Røros
Dates

lø. 15. april 2023 20:00 22:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Bodil Niska
Your Recently Viewed Pages