Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Gjøvik Østre Toten

Bokbad med Jan Kjærstad

Overview

Sett av datoen 30. november! Jan Kjærstad besøker Toten Libris for å samtale med Gaute Schrøder om sin seneste bok, "Berge", sitt forfatterskap og (forhåpentligvis) litt om musikk.

Karen Flesvig Schrøder spiller Preludie fra 1. cellosuite av Bach.

Jan Kjærstad (født 1953) er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Kjærstad har embetseksamen i teologi og debuterte i 1980 med novellesamlingen "Kloden dreier stille rundt". I tillegg til sine romaner har han skrevet billedbøker og essaysamlingene "Menneskets matrise" (1989), "Menneskets felt" (1997), "Menneskets nett" (2004) og "Menneskets vidde" (2013). I 1984 mottok han Kritikerprisen, i 1993 Aschehougprisen, i 1998 den høythengende Henrich Steffens-prisen, i 2000 Doblougprisen og i 2013 Det Norske Akademiets pris til minne om Thorleif Dahl.

Trilogien om Jonas Wergeland - "Forføreren", "Erobreren", "Oppdageren" - ble fullført i 1999, og den siste innbrakte ham Nordisk Råds Litteraturpris.

Sagt om "Berge"

«GLIMRENDE! ... Jeg tar sats og utroper med dette Berge til en sikker vinner bokhøsten 2017!» Sindre Hovdenakk, VG (terningkast seks)

«… en av Jan Kjærstads mest underholdende, innsiktsfulle, velstrukturerte romaner og fortjener mange lesere.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (terningkast seks)

«Kjærstad på topp. Alt tyder på at Jan Kjærstad har skrevet årets vesentligste norske roman. Berge er også en av hans beste noensinne.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad (terningkast seks)

«BERGE er både særdeles tankevekkende og en klassisk pageturner. (...) Den som ikke blir grepet og rystet av denne beretningen, er enten fullstendig uinteressert i slik litteratur, eller på en eller annen måte emosjonelt avstumpet. Det er både ønskelig og fullt mulig at Kjærstad når sitt gamle tallrike publikum med denne utgivelsen.» Espen Grønlie, Dagbladet

«Kjærstads beste på over 20 år. (…) Bakom synger Utøya, i velkomponert, syrlig roman om politikk, presse og et fantasiløst Norge.» Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«… ulidelig spennende» Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

«Åpner opp 22. juli i spenstig roman. (…) Kjærstad gjør sinnrike forskyvninger i sted og tid for å skaffe seg kunstnerisk frihet til å skrive satirisk, kritisk og underholdende om et ladet tema. (…) Ja, forfatterens beste kvaliteter kommer helt til sin rett i høstens utgivelse: Kjærstad har et viktig anliggende som han utmynter innenfor rammene av en utpreget litterær konstruksjon. (…) Språklig er BERGE et smart flettverk av stemmer og stilarter.» Ingunn Økland, Aftenposten

  • Last Updated: 12.10.2017
  • Source: Turistkontoret Gjøvik Land Toten
Dates

tors 30. november 2017 18:00

See All
Bokbad med Jan Kjærstad
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad