Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Hallingdal

Bokbad med "Seterliv"-forfatter Dorthe Erichsen

Overview

Velkommen til bokbad med forfatteren bak den populære bokserien «Seterliv» fra Nes i Hallingdal!
Romantikk og rallarliv i Hallingdal på begynnelsen av 1900-tallet
Livet er enkelt for Ingebjørg, men det er før moren dør brått. Før hun får ansvaret for gården. Før hun skjønner at moren har holdt ting skjult. Og før rallarene kommer til bygda, og hun forelsker seg dypt og inderlig i Elias.
Handlingen i Seterliv er lagt til nedre Hallingdal og begynner i 1905. På den tiden levde mange i dette området fortsatt i en tilnærmet naturalhusholdning. Kvinnenes innsats på gården og setra betydde ofte et være eller ikke være for familien gjennom den lange vinteren. Ikke bare produserte de mat til eget bruk, men de dyktigste kvinnene tjente også gode penger på salg av smør og ost.
Samtidig var det en brytningstid i landet, ikke minst i Hallingdal. Mange fattige var utvandret til Amerika, og nøden var ikke lenger like stor. Den nye hovedveien ga raskere og tryggere ferdsel, og byggingen av Bergensbanen var i gang. Med jernbanen fulgte arbeidsplasser, penger og tilreisende arbeidsfolk. Rallarene var ikke alltid så populære i lokalbefolkningen, men det var deres slit som la grunnlaget for blant annet den blomstrende turistnæringen som har skapt det rike dalføret vi kjenner i dag.
Seterliv foregår i et oppdiktet univers, men naturbeskrivelsene er inspirert av det vakre fjellområdet i ytre Nes.
Gratis inngang :: Boksalg :: Kaffe og kaker

  • Last Updated: 07.08.2017
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Dates

lør 26. august 2017 11:00

See All
Bokbad med "Seterliv"-forfatter Dorthe Erichsen
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad