VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Viken JEVNAKER

Brødbakekurs - surdeig og spelt

  • storetjernsveien 115, Jevnaker
  • +47 90756696
  • 20. november 2020
  •  /  9:30
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

Lær å bake surdeigsbrød og brød med spelt og andre typer mel
Baker du av of til et hvetebrød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Ønsker du å prøve å bake i steinovn og lære hvordan du kan forbedre din egen ovn hjemme på enkelt vis? Da passer dette kurset!

Pris: 1950 kr. Lev landlig abonnenter: 1750 kr. Maks 10 deltakere.
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo.

Programmet ser omtrent slik ut:
Vi starter kl 9:30 med introduksjon med kafe, hjemmelaget kake og en innledning i meltyper, grovhet og forskjellige typer kverning og forskjellige gjærtyper.

9:45 Vi går vi over til å sette deig til 2 forskjellige brød med Norsk dyrket spelt, emmer, hvete og rug. Alle baker sine egne brød. Vi skal bruke gjær og surdeig og noen forkulturer. Og vi behandler prinsippene rundt langtidsheving og hvordan å passe det inn i hverdagen. Noen brød skal heves i kurver, mens andre heves i bolle eller på plate.

10:45 begynner vi på å lage baguetter med hvete og spelt og vi setter deig til en surdeigspizza med rug og hvete til lunsj. Vi går også inn på hvordan å starte en surdeig.

11:30 Vi lager ferdig pizzaene våre med hjemmedyrket og hjemmeprodusert pålegg og baker de ut. Noen bakes i ovn med bakestein, noen i steinovn uten. Forskjellene blir store! Vi sjekker brøddeigene våre.

12:00 Vi spiser lunsj med pizzaene våre, og mer hjemmelaget og hjemmeprodusert mat. De som ønsker, blir med en liten tur rundt på småbruket for å se hvordan vi dyrker og avler dyr her.

13:00 Baguettene må snues, den første av brødene våre kan bakes ut, mens de andre brødene brettes, heves eller fortsatt trenger litt mer tid. Vi går inn på hvordan man kan forbedre en middels bra ovn til en god ovn.

14:00 Surdeigsbrødet vårt med emmermel kan nå bakes. De som vil kan bake den ute i steinovnen på tunet, mens andre baker den inne. Imens diskuterer vi hvordan å oppbevare en surdeigsstarter og hvordan å mate den. Og hva man skal gjøre med den når man reiser på ferie eller har lyst å ta en pause fra den.

15:00 det siste brødet, speltbrødet vårt går inn i ovnene mens vi former baguettene. Vi går inn på gluteninnhold, proteininnhold, bakeevnene til forskjellige typer mel og hvordan det endrer brødet vårt.

15:30 Baguettene går inn i ovnene, vi kjøler ned alle brødene våre mens vi drikker en kop te med hjemmelaget kjeks og tar en smaksprøve av de brødene vi har laget.

16:00 avslutning. Alle får med seg hjem de brødene de har bakt i løpet av dagen, samt en nystartet surdeig for de som ønsker.

  • Last Updated: 09.09.2020
  • Source: Visit Innlandet
Dates

fr. 20. november 2020 9:30 16:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Brødbakekurs - surdeig og spelt
Your Recently Viewed Pages