Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Grenland Skien

BRIGDE: Konsert med Anne Hytta, Slagr og Telemark Kammerorkester

Overview

Velkommen til konsert i Gjerpen kirke!

Årets folkemusiker Anne Hytta har komponert BRIGDE for hennes egen kammerfolk-trio Slagr og kritikerroste Telemark Kammerorkester. Her møtes de i et fargerikt tonespill rundt livets overganger, hvor BRIGDE skildrer gleden, undringen og uroen over forandringer. Musikken hviler i nesten umerkelig skiftende meditative klanglandskap, før den endres om til suggererende, sterke strømmer, slik vannet renner nedover elveleiet. Men oppe ved vannskillet – på terskelen – står alt stille. Et lite øyeblikk.

Denne november-søndagen skal taket på Telemarksgalleriet løftes av musikk med djupe røtter i gamle telemarkstradisjoner, men vi lover å sette taket fint på plass etterpå.
Brigde er et gammelt norsk ord som betyr endring, omlaging. Ordet kan komme av et eldre felles indo-europeisk ord som betyr blinke, skimre. I folkemusikk-tradisjonen har brigde vært brukt om overganger mellom forskjellige deler i slåttene.
---
Nå venter noe nytt. Jeg vil ikke bli eldre. Ikke gro, ikke gråte. Hva er det som venter? Jeg synes ikke at jeg er ferdig med barndommen ennå. Jeg vil bli tatt vare på. Nå er det for sent.
Beate Grimsrud, fra romanen En dåre fri

  • Last Updated: 04.07.2019
  • Source: VisitGrenland AS
Dates

fr. 22. november 2019 19:00 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
BRIGDE: Konsert med Anne Hytta, Slagr og Telemark Kammerorkester
Your Recently Viewed Pages