Dynamic Variation:
Book
Norway Now
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway

Bringenatten opp 2017

Overview

VELKOMMEN TIL BRINGENATTEN OPP

NIL Langrenn ønsker velkommen til høstens bratteste løp i Nes: BRINGENATTEN OPP søndag 29.oktober 2017.

Skogsbilvegen som snirkler seg 425 høydemeter opp på 4,2 km, har lenge vært benyttet som trim- og treningsløype for lokale trimmere og mosjonister. År om annet har det blitt arrangert uhøytidelige testløp opp den svingete og bratte grusvegen. 

Mens NIL Friidrett har hatt suksess med sin "Norges raskeste 5 kilometer" midtsommers på flat asfalt, arrangerer NIL Langrenn Bringenatten Opp i bratt motbakke når løpssesongen er på hell og vinteren med langrennsesongen er i anmarsj. Her samles så vel løpere og sommeridrettsutøvere som langrennsløpere til kappestrid opp den bratte grusvegen. Det hele toppes med å ha en mosjonistklasse for dem som rusler eller vil gå med staver. Selv om det er tilbud om tidtaking også i mosjonistklassen, er målet der heller å gjennomføre enn å slå de andre. For noen vil det være viktig å ta tiden, for å se om bakkene kan forseres raskere neste år. Den viktigste å slå er deg selv- Om du blir fragått og tiden blir dårlig: Du har uansett slått alle dem som sitter hjemme i godstolen.

Vi håper å se både aktive idrettsutøvere, store og små mosjonister, familier samt deltakere på Friskliv og i turgrupper på startstreken. Vi utfordrer lokale bedrifter til å stille egne lag.

Starten i mosjonistklassen går klokken 13, slik at de fleste vil være på toppen når de aktive løperne sliter seg mot mål etter starten kl 14. Vi håper slik å skape en massevandring opp den bratte grusvegen. Så snart sistemann i aktiv klasse er i mål, blir det premieutdeling på toppen med pengepremier til de tre beste i dame – og herreklassen (uansett alder). Det blir flotte uttrekkspremier som trekkes på startnummer slik at det er like stor mulighet til å vinne for både mosjonister og aktive.

Det blir garantert mange langrennsløpere som stiller til start siden Bringenatten opp inngår som NIL Langrenn sitt bidrag til de månedlige samlingene i Ski Hallingdal (felles satsing for alle langrennsklubbene i Hallingdal). Så gjenstår det å se om formen er i anmarsj for skiløperne eller om det er fotballspillere eller friidrettsutøvere som er kjappest opp bakkene. I fjor var det den superspreke sigdølingen Kristen Aaby som var raskets opp til Bringenatten med 22.05 under Tore Bjerkreims bursdagsløp – men han kom noen få sekunder  for sent til å slå den uoffisielle løyperekorden til Tore på 21.56.  

LØYPA – bratt, bratt, bratt

Bringenatten er den markerte skogkledde toppen som ligger på nordvestsiden av dalen ved Nesbyen sentrum.  Bringenatten kommer av bringe, bryst – sett sørfra dalen sammen med nabotoppen, forstår ennopphavet til navnet. Fra toppen får en fantastisk utsikt over Nes-flata. Vegen opp til Bringenatten er en mye brukt tur- og trimveg for bygdefolket. Bringenatten opp-løypa følger den fine skogsbilvegen fra Vadbrua til mål der vegen flater ut nær  stien ut til toppunktet på Bringenatten. Startpunktet Vadbrua ligger langs Rukkedalsvegen (Fv 241) ca halvannen kilometer fra Nes sentrum.  På grunn av vanskelige parkeringsforhold anbefales det å benytte parkering ved Hallingdal museum og følge den merkede "Gude-stien" gjennom museet og videre opp "Sleppingan'" til en møter Rukkedalsvegen bare noen hundre meter fra startpunktet – en passende oppvarming før de virkelige motbakkene begynner.

For dette er ei skikkelig bratt løype. Starten går ved bommen på skogsbilvegen på ca 275 moh og målgang er 4,2 km senere på ca 700 moh. Løypa har altså en stigning på over 400 meter på de drøye 4 kilometrene – eller mer enn 10 % stigning. Grusvegen snirkler seg oppover dalsida gjennom sving på sving – bare to ganger er veien flat, eller heller litt nedover i noen få meter. Resten av løypa er brattere enn brattest. Som det står i beskrivelsen av løypa på www.puddingtrimmen.no – en uhøytidelig lokal sykkeltrim : Høydeprofil er det ingen vits i å lage. Det begynner bratt, blir brattere, så blir det brattere enn bratt og til slutt pyton-bratt! I tall har første kilometer en stigning på knapt 9 %, andre på ca 10 %, tredje på nesten 12 % mens den siste seige kilometeren stiger 13 % gjennom flere hårnålsvinger. En skjønner at mål nærmer seg nå en kommer til ei kort rettstrekke opp gjennom skogen før  veien tar hardt til høyre og en kan høre heiaropene fra målområdet bare en liten melkesyrebremset sluttspurt unna. På toppen venter heder og ære – uansett tid – for dette er en skikkelig hardtur om distansen tilbakelegges som gåtur eller løpetur.  De sprekeste pensjonistene går opp på under timen og de seigeste løperne presser tiden godt ned på 20-tallet.

God tur!

  • Last Updated: 11.08.2017
  • Source: Hallingdal Reiseliv
Dates

søn 29. oktober 2017 0:00

See All
Bringenatten opp 2017
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad