Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Bærum

Brune

Overview

Brune

Barnetater om vennskap og mot. For barn fra 5 år.

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse. Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død...

Brune er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til, en bestefarsklokke som lever sitt eget liv, og kampen for tilværelsen. Forestillingen hadde premiere 3 mars 2016, og var våren 2016 på en omfattende turné med den kulturelle skolesekken i Akershus.  

Brune er en dramatisering av Håkon Øvreås’ roman med samme navn, som i 2014 fikk Nordisk Råds litteraturpris i klassen for barne- og ungdomslitteratur.

«Teater Joker har lykkes med å skape tidsriktig og urovekkende scenekunst. Barnas scenekunst horisont trenger å utvides. Det er nettopp det Brune gjør.» - Idalou Larsen, Periskop

«Barneteater som tør å være alvorlig, og som stoler på at barna kan gjøre det samme. Svært vellykket oppsetning» - Lillian Bikset, Dagbladet

Tematisk handler fortellingen om hva det vil si å være barn og innse at man bare har seg selv å stole på i en eksistensiell utsatt periode som de voksne kaller «barndommen». «Går det bra med deg, Rune» er voksenverdenens retoriske bry-seg-om-spørsmål. «Det går fint», svarer barnet lydig, mens verden rundt krakelerer og alt kjennes livsfarlig. Forestilling handler om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger.

Boka om Rune engasjerer oss med sin blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn. Noe av Teater Jokers scenespråk, med bruk av seriemime, speiler det fellesskapet Rune opplever i møte med sine venner; et vennskap som hjelper dem alle i kampen for rettferdighet. Seriemime er et fysisk scenespråk  hvor skuespillerne skaper alt med armer, ben, hode, hjerte og stemmer. Formen i seg selv er poetisk, og skaper assosiasjoner og bilder som er drømmeaktige.

Dette er en forestilling hvor fantasi og virkelighet er flettet sammen på en naiv og raffinert måte.

Forestillingen har spesialkomponert musikk av Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen, som har skrevet musikk for Teater Joker i alle produksjoner de siste 10 årene.

Brune er en coproduksjon mellom Akershus Teater og Teater Joker.

Forestillingen er støttet av Spenn, FFUK, Fond for Lyd og Bilde, Det Norske Komponistfond og Høgskolen i Oslo og Akershus.

I år vant forestillingen Heddaprisen for beste barneforestilling.

Foto: Mads Nygård

Forestillingen spilles også 19. -23. mars som en del av Den kulturelle skolesekken (DKS).

  • Last Updated: 17.01.2018
  • Source: Akershus Reiselivsråd
Dates

lør 17. mars 2018 14:00

See All
Brune
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad