Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

BRYLLUPSNATTEN - 5/6 KL. 18:00

Originaltittel: Xi Yan/The Wedding Banquet. Regi: Ang Lee. Taiwan, USA, 1993. Mandarin/engelsk, norsk tekst. Format: 35mm. 1t 47min. Aldersgrense: 15 år.

Komedie med et ømt og skarpt blikk på fenomenet kulturkollisjon
En homofil taiwansk-amerikansk mann lever i et lykkelig forhold på Manhattan, men foreldrene i Taiwan maser om at han må finne seg en søt jente og gifte seg. Når hans kinesiske nabo må gifte seg for å få amerikansk statsborgerskap, øyner han en sjanse til å få slutt på foreldrenes mas, og de inngår et proformaekteskap. Alt går som planlagt fram til mannens slekt ankommer fra Taiwan for å få være med på bryllupsfesten.
Lees film er både lattervekkende og rørende, en milepæl for LGBTQ+-filmer. Den foregriper senere debatter om homofilt ekteskap.

Rullestolbrukere
Cinemateket har rullestolplass på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Sist oppdatert: 05/18/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt