Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

BULL YOUNG – HARVEST 50ÅR

Overview

Bull Young inviterer til feiring av 50 års jubileum for Neil Youngs mest kjente skive «Harvest». For Bull Young begynte den lidenskapelige interessen for Neil'en med dette legendariske albumet.


Kompisene Bjørn Ivar Rusten og Kjell Østerbø spilte omtrent ihjel denne vinylplaten da den først kom ut i 1972. Siden har de klart å smitte nærmeste venner og familie begeistringen over canadierens musikk. I bandet har de to kompisene fått med seg Øyvind Østerbø (vokal, gitar), Jørgen Østerbø (trommer), Geir Mikalsen (tangenter) og Eirik Østerbø (gitar), og det låter nesten bedre og like rufsete som orginalen.
Så litt om Harvest:
Neil Youngs fjerde solo-album, Harvest, ble sluppet 14.feb 1972, og feirer altså 50 år i år. Platen ble det mest-selgende albumet dette året både i USA og England. Også i Norge gikk albumet rett til topps, anført av hit-singelen Heart of gold. Verdt å merke seg er det at kritikken var noe lunken både i Rolling stone og New Musikal Express, som mente at platen gav for lite motstand og var for kommersiell.
Men for folk flest gikk denne platen «rett hjem» og markerer Neil's store kommersielle høydepunkt. Låtene på Harvest er lett å like med sine fine melodier og sitt lett country-aktige preg. Mye av magien ligger i at trommer og bass ligger langt framme i lydbildet og eminent pedal-steel-spill av legendariske Ben Keith.
Suksessen til tross – Neil Young brukte de 10 neste årene på å fjerne seg fra Harvest-uttrykket og superkjendis-statusen. De neste platene han laget var langt mørkere og mindre tilgjengelige for det store publikumet.

  • Last Updated: 28.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

fr. 17. juni 2022 21:30 23:59

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
BULL YOUNG – HARVEST 50ÅR
Your Recently Viewed Pages