Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Eastern Norway Oslofjord Fredrikstad

Byen Vår - historisk vandring på Hunnfeltet

  • Tøihusgata 41, Tøihusgata 41, Gamle Fredrikstad
  • +47 69115650
  • 9. mai 2019
  •  /  18:00
  • (1 Upcoming Dates)
Overview

I Erling fotspor – historisk vandring på Hunnfeltet

I 2019 er det 100 år siden statsstipendiat arkeolog Erling Johansen ble født. I den anledning inviterer Fredrikstad Museum til vandring på Hunnfeltet i Borge med landskapsarkitekt Lars Ole Klavestad som omviser. I 1950-52 ledet Erling Johansen de arkeologiske utgravningene på Hunn sammen med konservator ved Universitetets Oldsakssamling, Anders Hagen. Til sammen ble 31 gravminner på det store fornminnefeltet i Borge undersøkt gjennom 3-4 somre. Målet var å undersøke og tolke et helt gårdsmiljø fra jernalderen og se dette i sammenheng med landskapet. Det hele ble gjennomført som en internasjonal arkeologileir og var en stor begivenhet. Erling Johansen var en pioner til å se og beskrive fornminnene i sammenheng med landskapet.

Sammen med stenalderboplassene på Kråkerøy og Høgnipa, Østfolds helleristninger, Jellhaug og Isegran var Hunnfeltet et av Erling Johansens viktige arkeologiske prosjekter. Han var også med å etablere navnet Oldtidsveien og tilrettelegge fornminnene. Landskapsarkitekt, forfatter og billedkunstner Lars Ole Klavestad har selv vokst opp på Hunnfeltet og har vært inspirert av Erling Johansens formidlingsevne og måten å binde arkeologi, folkeminner og landskap sammen på.

Bli med på en spennende vandring på Hunnfeltet. Oppmøte ved Vispen i Skjærviken kl. 18.
Billetter: 100 kr

  • Last Updated: 26.03.2019
Dates

to. 9. mai 2019 18:00 20:00

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Byen Vår - historisk vandring på Hunnfeltet
Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad