Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fjord Norway Vestland BERGEN

Camille Thomas & Julien Brocal

Overview

Fra hustakene i Paris til Festspillene.

Mens den franske hovedstaden var nedstengt, tok cellist Camille Thomas musikken til nye høyder. Den fransk-belgiske cellisten startet serien med konserter på hustak, balkonger og i tomme museer under den første nedstengingen av Paris våren 2020, og fikk stor oppmerksomhet.
Camille Thomas begynte med en konsert på taket utenfor sin egen leilighet. Siden den gang er det blitt konserter på Institut du Monde Arabe, Versailles-palasset, Musée Nissim de Camondo, Palais Garnier og over Institut de France, der hun spilte et stykke av Ravel.

– Skjønnhet er livsviktig næring, det er sjelens mat. Å kunne motta skjønnhet, enten det er i et museum eller ved å lytte til en musiker, er det som holder oss gående i livets vanskeligste øyeblikk, sier Thomas fra taket av Institut de France til AFP (video).

Hun har også omtalt den utradisjonelle konsertserien som et symbol på ensomheten til musikere uten publikum og museum uten besøkende under pandemien.

– Det er min måte å skape skjønnhet, tross alt, sier hun til francemusique.fr.

Cellistens siste album, Voice of Hope, kom i 2020. Det er det første klassiske albumet som utgis i samarbeid med UNICEF, og en andel av salget går til UNICEF Frankrike.

Under Festspillene i Bergen skal hun spille i Troldsalen sammen med pianist Julien Brocal, som har gitt ut tre soloalbum. På Troldhaugen fremfører de cellosonater av Grieg, Chopin og Boulanger.

Bilde: Camille Thomas (foto: Sonia Sieff), Julien Brocal (foto: Isabelle Françaix)

STØTTET AV
Sparebankstiftelsen DNB – Dextra Musica

  • Last Updated: 23.05.2022
  • Source: Visit Bergen
Dates

ti. 31. mai 2022 19:30 20:40

See All
Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
Camille Thomas & Julien Brocal
Your Recently Viewed Pages