Skip to main content
Unknown Component
civid: 5d09e5650d656ad7a7d9abce
name: plugins_common_social_share (widget)

Casiokids

Mer info

Tid for Casiokids! Med en kommende norgesturné og en koffert fullpakket med dansbare indielåter, står bergenserne nå klare for å ta deg med på reisen til verdensrommet, rundt sola og hjem igjen.

Casiokids er et elektropop band fra Bergen. Bandet ble startet i 2004 og fikk raskt stor oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt med en unik blanding av høyenergisk elektro-pop med norske tekster og uforutsigbare, visuelt eksperimentelle sceneshow.

Etter debutalbumet Fuck midi ble sluppet i 2006 turnerte bandet en rekke europeiske land med et 5 personer stort skyggeteater som etterhvert utviklet seg til å involvere blant annet gigantiske håndlagde dukker, live videoanimasjon og forvokste pappmaché-hoder. Oppfølgeren Topp stemning på lokal bar kom i 2010, og med låter som Fot i hose, Verdens største land og Finn bikkjen hyppig spilt på BBC så vel som i Norge, signerte Casiokids med store internasjonale plateselskaper som Universal, Moshi Moshi Records og Polyvinyl Records. Som en av få norskspråklige artister med internasjonal suksess har Casiokids spilt hundrevis av konserter over store deler av verden, deriblant en lang rekke store internasjonale festivaler samt live-sessions for blant andre BBC og Radio France. 

Casiokids mottok skryt fra tungvektere som NME, Pitchfork, AllMusic og Rolling Stone og i 2010 ble de tildelt et stipend på en million kroner fra de norske pop-legendene A-Ha. Bandets tredje, og foreløpig siste album, Aabenbaringen over aaskammen fikk strålende mottakelse da det kom i 2011, og ble blant annet nominert til Spellemann i kategorien elektronika.

Tiden er igjen kommet for å fylle gulv med hedonistisk dansing til snåle norske tekster når nytt album er på vei. Bli med på comeback av Casiokids 2024 i Bergen! 

Sist oppdatert: 05/22/2024

Kilde: Visit Bergen

Sider du nylig har besøkt